Reizen Stedendriehoek zoekt ideeën over elektrisch rijden

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio Stedendriehoek

Cleantech Regio en Slim Reizen Stedendriehoek organiseren op 23 november een rondetafelbijeenkomst voor inwoners van de Cleantech Regio die 100% elektrisch rijden. Het doel van de bijeenkomst is het elektrisch rijden binnen de regio duurzaam te versterken en verbreden.

Reizen Stedendriehoek zoekt ideeën over elektrisch rijden

Van 16:30u tot 19:30u zullen bij Allego op Industrie Park Kleefse Waard persoonlijke verhalen van e-riders worden gedeeld. Deze verhalen kunnen medeburgers stimuleren en inspireren om ook over te stappen naar elektrisch rijden. Daarnaast willen we bestuurders en ambtenaren aanmoedigen om de juiste randvoorwaarden te scheppen en knelpunten op te lossen. 

Ambitie

Elektrisch rijden past perfect in de ambitie van de Cleantech Regio om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat de regio evenveel energie gebruikt als dat het opwekt. Voor die stevige opgave is een routekaart opgesteld met daarin vier transitiepaden. Een van de paden is ‘Duurzame mobiliteit en transport'. Een verschuiving van fossiele naar duurzame brandstoffen en elektrificatie in combinatie met een verlaging van brandstofgebruik, moet leiden tot duurzame mobiliteit. Elektrisch vervoer kan een van de grootste bijdragen leveren in de energieneutraliteit van de regio. 

Rijdt u elektrisch en wilt u graag aanwezig zijn bij de rondetafelbijeenkomst? Kijk dan voor meer informatie op de website www.slimreizenstedendriehoek.nl of mail uw aanmelding naar keesverspui@cleantechregio.nl of oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!