Renishaw showt uitgebreide encoderreeks op World of Technology & Science

  • Technologie
  • Bron: Renishaw

Van 2 tot en met 5 oktober aanstaande vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de World of Technology & Science plaats. Renishaw, wereldleider in precisietechnologie en gespecialiseerd in onder andere positie en bewegingsbesturing toont tijdens deze beurs haar uitgebreide serie non-contact magnetische en optische encoders.

Renishaw showt uitgebreide encoderreeks op World of Technology & Science

Via partnerbedrijf RLS d.o.o. produceert Renishaw een reeks robuuste non-contact roterende en lineaire incrementele en absolute magnetische bewegingssensoren. Deze worden vooral gebruikt in toepassingen zoals metaalbewerking, textiel, industriële automatisering, elektronische chip-/tablet productie, houtbewerking en kunststofverwerking.

World of Technology & Science

Onder andere te bekijken op de stand van Renishaw tijdens de World of Technology & Science in Utrecht is de absolute roterende encoder, type AksIMTM 20 bits inclusief pocket versie en de ORBISTM 14 bits, die een hoge mate van IP bescherming hebben en klein in omvang zijn. Het type AksIMTM is een werkelijk absoluut systeem, dat wil zeggen dat de absolute positie direct na het aanzetten verkregen wordt zodat referentie-meting niet meer nodig is.

Voorts is er een absoluut lineaire encoder, type LA11, te zien. Deze encoder heeft een readhead met geïntegreerde sensing en process electronics en een magnetische schaal die als een informatiedrager fungeert. Het duale track LMA encoder systeem biedt de mogelijkheid om te meten tot een lengte van 16,2 meter. Miniatuur design, hoge snelheid en zeer fijne resoluties van 0,244 um.

Tot slot worden er miniatuur incrementele encoders geshowd, ook weer met hoge snelheid wanneer in bedrijf en hoge resoluties. De OnAxis roterende magnetische encoders completeren het geheel van de reeks.

Optische encoders van Renishaw

Optische encoders zorgen voor een high performance lineaire en roterende positiemeting met behulp van fijne schaalverdeling en een compacte opto-elektronische leeskop die beweging ten opzichte van de schaal omzet in positiedata. Het ontwerp is optisch robuust, uitstekend bestendig tegen vuil, stof en krassen, zonder afbreuk te doen aan de integriteit van het signaal.

De VIONIC encoderserie

De VIONiC encoderserie heeft de hoogste prestaties van alle Renishaw incrementele optische encoders. De encoder biedt directe digitale positieterugkoppeling met superieure meetprestaties, hoge snelheden en een hoge betrouwbaarheid. VIONiC leeskoppen zijn voorzien van intuïtieve zelfkalibratie, en daardoor gemakkelijk te installeren. Een geavanceerde diagnosehulp (ADTi-100) is leverbaar als optie voor real-time terugkoppeling van encodergegevens tijdens installeren of bij diagnoses in het veld. Deze toepassing wordt op de stand geshowd.

RESOLUTE, ATOM en TONIC

De RESOLUTE, ATOM en TONIC zijn ook te bezichtigen, waarbij de laatste twee opvallen qua compactheid. Een bijzondere toepassing waarbij de compactheid opvalt, is de ATOM encoder die in de Renishaw REVO-2 meetkop is verwerkt. Deze toepassing is ook op de stand aanwezig. De RESOLUTE is een werkelijk absoluut optisch encodersysteem met fijne pitch, dat zeer ongevoelig is voor vuil en met een ultralage interpolatiefout en jitter. Leverbaar in 3 specifieke toepassingen: UHV, ETR (Extended Temperature Range) en nieuw is de RESOLUTE FS (Functional Safety).

Bezoek de Renishaw stand

De Renishaw stand is te bezoeken in hal 10, nr. B061. Gratis entreekaarten zijn te bestellen op de website van World of Technology en Science. Uiteraard is er meer info te vinden op www.renishaw.nl of u kunt contact opnemen per email via: benelux@renishaw.com.

Meer informatie over RENISHAW BENELUX B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!