REWIN verbindt zich met 3 andere regio's aan Logistics Community Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: REWIN

Innoveren doe je niet alleen. Om exact die reden hecht Logistics Community Brabant (LCB) veel waarde aan samenwerking. Om de bestaande samenwerking verder uit te bouwen, tekende LCB op maandag 21 september met regiopartners REWIN, Midpoint Brabant, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant een strategische samenwerkingsovereenkomst.

REWIN verbindt zich met 3 andere regio's aan Logistics Community Brabant

LCB is een samenwerking tussen de kennisinstellingen Universiteit van Tilburg, Technische Universiteit Eindhoven, Nederlandse Defensie Academie en Breda University of Applied Sciences en brengt Ondernemers, Onderwijs, Overheid en Onderzoek bij elkaar om samen initiatief te nemen tot logistieke innovaties in Noord-Brabant. De partners beschikken over regionale contacten en kennen de lokale economische en logistieke ontwikkelingen in de vier Brabantse regio’s. REWIN werkt al op vele vlakken intensief met LCB samen. Door ook deze vier regio’s samen te laten werken op verschillende onderzoeksthema’s, blijft Brabant ook in de toekomst dé topprovincie in de logistiek.

Leo Kemps (LCB): “Wij hebben geen commercieel belang. Alleen het belang om nieuwe kennis en toepassingen naar de markt brengen. Door het vastleggen van deze samenwerking met de regiopartners, hebben wij een belangrijke sleutel in handen voor het contact met de Brabantse ondernemers en overheidsinstellingen in hun regio’s.”

Met de samenwerking beogen de partners onder andere bij te dragen aan versterking van de innovatiekracht - en daarmee direct ook het competitief vermogen ten opzichte van andere (internationale) regio’s van bedrijven en organisaties - in het supply chain werkveld. LCB hoopt dit te bereiken door het gezamenlijk ontwikkelen van projecten, producten en evenementen waaraan ondernemers, overheidsinstellingen en studenten in de toekomst hun bijdrage kunnen leveren, maar vooral ook kunnen profiteren van de resultaten. Dit zal met name weggelegd zijn voor Brabantse partners die zich aan LCB – en daarmee ook aan de regio-instellingen – willen liëren door middel van een LCB-lidmaatschap.

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!