Rien Komen verkozen tot nieuw lid College van Bestuur bij Aeres Groep Ede

Groene kennisinstelling de Aeres Groep uit Ede krijgt met ingang van 1 januari 2019 een nieuw lid van het College van Bestuur. Rien Komen volgt vanaf dat moment Joep Houterman op die in augustus 2018 toetrad tot het College van Bestuur van Fontys Hogescholen.

Rien Komen verkozen tot nieuw lid College van Bestuur bij Aeres Groep Ede

Rien Komen, tot 1 januari 2019 nog werkzaam als directeur van Hogeschool Windesheim Flevoland, heeft ruime bestuurservaring in het onderwijs en beschikt bovendien over een groot netwerk binnen de onderzoekswereld en het bedrijfsleven. Hij bekleedde daarbij verschillende leidende en bestuurlijke functies binnen het groene domein, het focusgebied van de Aeres Groep.

Bestuurservaring in het onderwijs

In totaal werkte Rien Komen bijna 20 jaar voor Wageningen Universiteit, waar hij onder meer actief was als directeur Bedrijfsvoering en als directeur van de Wageningen Academy. Daarnaast was Rien Komen in verschillende perioden actief voor Hogeschool Van Hall Larenstein. Vanaf 2010 was hij daar directeur Onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering en in 2013 was hij lid én voorzitter van het College van Bestuur.

Een groot netwerk binnen de onderzoekswereld

In zijn huidige functie bouwde Rien Komen een groot netwerk op binnen de provincie Flevoland, waar Aeres met diverse locaties gevestigd is. Samen met zijn genoemde ervaring, maakt dit hem tot een bestuurder die zeer goed bij Aeres past. CvB-voorzitter Bastiaan Pellikaan van Aeres: ‘Rien Komen heeft brede ervaring op alle voor Aeres relevante terreinen. Ik verheug me enorm op de samenwerking’.

Over de Aeres Groep

Aeres is een groene kennisinstelling met onderwijs, onderzoek en commerciële activiteiten als kerntaken. Aeres heeft alle niveaus van het beroepsonderwijs in huis: praktijkonderwijs, vmbo, mbo, hbo, master en contractonderwijs. Naast het reguliere onderwijs waaronder de lerarenopleiding en het praktijkgerichte onderzoek biedt Aeres met de praktijk- en trainingscentra bedrijfsopleidingen, ontwikkeltrajecten, trainingen, praktijkassessments en (experimenteer)ruimte. Het aanbod rond loopbaanontwikkeling, arbeidsbemiddeling en (starters)faciliteiten voor agri en food maakt het geheel af. Kortom: Aeres biedt een compleet pakket rond leren, ontwikkelen en innoveren, van publiek tot privaat op alle niveaus.

Meer informatie over AERES :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!