Rijksoverheid stelt Smart Industry Fieldlabregeling op

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijksoverheid

Deze week is de Smart Industry Fieldlabregeling gepubliceerd. De regeling staat open voor alle sectoren, mits het maar om Smart Industry gaat (er zijn inmiddels SI fieldlabs op het gebied van HTSM, Tuinbouw, Agri, Chemie, Creatief en Water).

Rijksoverheid stelt Smart Industry Fieldlabregeling op

Bedrijven, kennisinstellingen en de overheid hebben de Actieagenda Smart Industry opgesteld, met als doel de digitalisering van de industrie te versnellen. Dit vergroot de concurrentiekracht van de Nederlandse industrie en maakt Nederland aantrekkelijker als vestigingsplaats voor productieactiviteiten.

Actieagenda

Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt de uitvoering van deze Actieagenda met € 14,55 miljoen, voor activiteiten binnen Smart Industry fieldlabs.

Nieuwe productietechnologieën in combinatie met ICT

Digitalisering van de industrie gaat over slimme inzet van nieuwe productietechnologieën (bijvoorbeeld 3D-printers, robots, drones en sensoren) in combinatie met ICT. Dit biedt mogelijkheden om het productieproces efficiënter en beter te organiseren, om nieuwe ‘smart’ producten te ontwikkelen en om nieuwe businessmodellen te introduceren.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!