ROC Aventus studenten waarderen hun opleiding met een dikke 7

De mbo-studenten van ROC Aventus in Apeldoorn waarderen hun opleiding met een gemiddelde van een 7,1. Dat blijkt uit de JOB-monitor 2018 van de belangenvereniging Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs.

ROC Aventus studenten waarderen hun opleiding met een dikke 7

Met het gemiddelde van een 7,1 scoor Aventus niet alleen gelijkwaardig aan de meting van twee jaar geleden, maar ook gelijkwaardig aan het landelijke gemiddelde. De studenten zijn het meest tevreden over hun docenten en de begeleiding door hen, de stage, de onderwijsfaciliteiten en de examens. Ook voelen de studenten zich veilig op school. 

Ontzettend belangrijk

Gideon Alewijnse, voorzitter college van bestuur van Aventus, is ontzettend blij met dit goede resultaat. ‘We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de onderwijskwaliteit en de sfeer op school en het is fijn te merken dat studenten dit ook waarderen. Zij plukken hier de vruchten van. Goed onderwijs, een goede stage en een school waar je je veilig voelt. Allemaal ontzettend belangrijk!’

Samen het onderwijs maken

Toch gaat de school niet tevreden achterover leunen, maar gaat door met kwaliteitsborging én het vernieuwen van het onderwijs. ‘De arbeidsmarkt in de regio vraagt meer dan vakkennis. We hebben zelfbewuste vakmensen nodig die mee kunnen bewegen met de snelle ontwikkelingen in de samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat we samen het onderwijs maken. Met de bedrijven en instellingen, met de gemeenten en met de studenten zelf, in co-creatie met elkaar.’

JOB-monitor

De JOB-monitor is een tweejaarlijks onderzoek onder mbo-studenten, georganiseerd door de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), de belangenbehartiger van mbo-studenten. Het onafhankelijk onderzoek geeft een helder en betrouwbaar beeld van de tevredenheid van de mbo’ers. Met de resultaten kunnen school en studenten samen werken aan onderwijsverbetering.

Meer informatie over Aventus Apeldoorn:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!