ROC Rivor studenten maken kans op titel 'beste vakman van 2018'

  • Onderwijs & Training
  • Bron: ROC Rivor

Zeven studenten van ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied en Schildersvakopleiding Geldermalsen maken kans om de nationale finale van Skills Heroes te winnen. In de vakwedstrijden Mechatronicus, Metselaar en Schilder zijn 5 studenten door naar de nationale finale.

ROC Rivor studenten maken kans op titel 'beste vakman van 2018'

Twee lasstudenten moeten eerst nog de halve finale op 15 maart doorstaan. Zaterdag 17 maart wordt bekend wie in de verschillende vakrichtingen de “Beste vakmannen en -vrouwen 2018” zijn.

Kansmakers

De studenten die in hun vakrichting kans maken om de nationale finale te winnen, zijn:

De afgelopen maanden hebben de studenten zich voorbereid voor Skills Heroes. Tijdens de kwalificatierondes moesten Vincent en Kevin al hun kwaliteiten laten zien: “Op school hebben we veel geoefend met simulatie software. Daardoor scoorden we goed op dat onderdeel. Andere onderdelen waren lastiger. We zijn trots dat we naar finale mogen”. Voor de andere drie vakrichtingen waren er geen kwalificatierondes. Zij hebben tijdens de voorrondes op school al laten zien dat ze van goeden huize komen.

Nationale finale

Tijdens de finale moeten de studenten opdrachten uitvoeren die worden beoordeeld door experts uit het onderwijs en bedrijfsleven. De nationale finale vindt plaats op 15 t/m 17 maart 2018 in Overijssel. Iedereen is van harte welkom om de kandidaten te komen aanmoedigen. Hiervoor kun je je aanmelden via skillsthefinals.nl.

De mechatronica studenten zijn aan zet in de IJsselhallen in Zwolle. De metselaars, lassers en schilders mogen zich bewijzen op het ROC van Twente, locatie de Gieterij in Hengelo. De Nederlandse kampioenen maken kans om deel te nemen aan EuroSkills 2018. Dit is het EK voor beroepen en vindt eind september plaats in Budapest.

Meer informatie over ROC Rivor:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!