ROC West-Brabant start zomerklas voor inburgeraars

  • Onderwijs & Training
  • Bron: ROC West-Brabant

Maandag 16 juli werd in het bijzijn van Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur van ROC West-Brabant, en Miriam Haagh, wethouder Leren van de gemeente Breda, het startsein gegeven voor de zomerklas voor 22 cursisten inburgering van ROC West-Brabant.

ROC West-Brabant start zomerklas voor inburgeraars

De komende 3 weken krijgen zij elke werkdag inburgeringslessen. Doel van de zomerklas is, om het taalniveau van inburgeraars ook tijdens de zomervakantie op peil te houden. Een uniek concept, omdat cursisten ook hun kinderen mogen meebrengen. Zij worden de komende weken opgevangen door een docent en student van de mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker van Kellebeek College, ook onderdeel van ROC West-Brabant.

ROCWB onderwijspioniers

De zomerklas is één van de ‘ROCWB onderwijspioniers’ projecten. Rob Neutelings: “Ik ben erg verheugd met dit nieuwe concept. We kunnen natuurlijk na de zomervakantie pas concluderen of het taalniveau daadwerkelijk op peil is gebleven of zelfs is verhoogd. Los hiervan is het een prachtig initiatief voor deze inburgeraars en hun kinderen met ook maatschappelijke impact. Een fantastisch voorbeeld van kansrijk en wendbaar onderwijs en betekenis geven aan de maatschappij.”

Een prachtig initiatief

Miriam Haagh: ”Zomerklas is een prachtig initiatief. Cursisten worden in korte tijd een stuk taalvaardiger en durven daardoor ook eerder Nederlands te spreken. Daardoor kunnen ze sneller en beter meedoen in de samenleving. Immers, wanneer je een taal beheerst, maakt je dat zelfstandig en zelfverzekerder. De cursisten hebben naast een nuttige, ook een gezellige invulling van de vakantie. Sommige cursisten brengen hun kinderen mee, die er onder begeleiding op uit trekken en ook taalvaardiger worden. Laten we hopen dat hiermee het begin is gemaakt van een mooie traditie, waar iedereen baat bij heeft.“

ROC West-Brabant

ROC West-Brabant heeft in Breda 250 NT2 WEB deelnemers in de schoolbanken; daarvan moeten er zo'n 80 verplicht inburgeren. In de gehele regio heeft ROC West-Brabant circa 600 NT2 WEB binnen, waarvan er 200 mensen verplicht moeten inburgeren.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!