Roosevelt Academy en Harvard organiseren summer program

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Roosevelt Academy

Excellent leren dankzij excellent onderwijs

Van 27 juni tot 1 juli organiseren het Derek Bok Center van Harvard University en het university college Roosevelt Academy in Middelburg een ‘Summer Training Program’, met als onderwerp ‘Excellent Learning through Teaching Excellence’.  Deze opleiding is speciaal gericht op (senior) docenten van universiteiten en hogescholen. De opleiding wordt verzorgd door vier docenten, twee van Harvard en twee van de Roosevelt Academy. Aan de opleiding kunnen maximaal 28 personen deelnemen. Inmiddels is dit aantal bereikt.

Op universiteiten en hogescholen wordt door docenten en hoogleraren regelmatig verteld dat studenten minder kunnen, ongemotiveerder en soms ook dommer zijn dan vroeger. Heel anders is de praktijk aan een university college als de Roosevelt Academy. Daar starten studenten met gemiddelde eindexamencijfers van het VWO, om er drie jaar later met de hoogste cijfers af te studeren. Dankzij kleinschalig onderwijs, veel interactiviteit tussen docenten en studenten, er samen het beste uit willen halen en goede begeleiding is er in het onderwijs dus veel mogelijk. Tijdens het ‘Summer Training Program’ willen docenten van de Roosevelt Academy en Harvard, die daarvoor naar Middelburg komen, hun kennis en ervaring overdragen op een groep van 28 (senior) docenten van universiteiten en hogescholen.

Microteaching

Tijdens het ‘Summer Training Program’ worden de deelnemers de beginselen van het ‘Microteaching’ bijgebracht. Dit is een speciaal door het Derek Bok Center ontwikkelde methodiek, waarbij maximaal zes docenten gedurende ongeveer tien minuten student zijn en les krijgen van een collega-docent. De hele sessie wordt gefilmd. Daarna vindt, mede aan de hand van de filmbeelden, de evaluatie plaats. Op de eerste introductiedag van het ‘Summer Training Program’ gaan dr. Terry Aladjem (directeur van het Derek Bok Center) en dr. Ellen Sarkisian (associate directeur) in op de beginselen van het ‘Microteaching’. Aan het einde van deze eerste dag verhalen enkele studenten van hogescholen en studenten over hun ervaringen met het hedendaagse onderwijs. In de dagen daarna gaat de groep van 28 deelnemers aan de slag onder leiding van de beide docenten van het Derek Bok Center en Rene Diekstra en Michael Burke van de Roosevelt Academy.
 
Het Derek Bok Center for Teaching and Learning is vernoemd naar de legendarische Dean van Harvard University, Derek Bok, en gericht op de verbetering van de kwaliteit van het undergraduate onderwijs. De Roosevelt Academy is een university college in Middelburg, dat verbonden is met de Universiteit Utrecht en waar (sinds 2004) in totaal 600 studenten worden opgeleid tot academische bachelor.

Meer informatie over University College Roosevelt:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!