RTL7 presenteert vol automatisch parkeersysteem van Lödige Industries

In mei 2018 heeft Lödige Industries een 350 plaatsen tellend vol automatisch parkeersysteem opgeleverd in het BLOX gebouw in Kopenhagen van eigenaar REALDANIA. Dit systeem verzorgt een zeer innovatieve en moderne manier van parkeren en een speciale gebruikerservaring.

RTL7 presenteert vol automatisch parkeersysteem van Lödige Industries

Het systeem, ondergebracht onder het gebouw, is bereikbaar via een ondergrondse toegang en bevat moderne parkeer cabines welke geheel zijn afgestemd met de algehele architectuur van het gebouw. Bezoekers parkeren hun auto in de parkeercabine zonder te hoeven zoeken naar een parkeer plaats. Na het verlaten van de auto en de cabine, welke ook geschikt is voor mindervaliden gebruik, sluit de roldeur en begint het automatisch parkeer proces.

Vol automatisch parkeersysteem

Voordat de beweging wordt ingezet wordt de auto opgemeten door middel van scanners en wordt er gecontroleerd of er geen personen in de auto zijn achter gebleven. Daarna beweegt het platform waarop de auto staat naar één van de 3 parkeer niveaus. De Lödige “Shifter”, een zeer platte robot, beweegt onder de auto en pakt de auto op bij de wielen en transporteert de auto van het platform naar een transferwagen en uiteindelijk in de parkeer plaats. De gecombineerde machines en hun snelheid maakt het mogelijk zeer veel auto’s in een korte tijd te kunnen parkeren en ook terug te brengen. De terugbrengtijd voor een auto bedraagt gemiddeld 2 minuten, en verzorgd hierdoor een zeer comfortabele parkeer actie voor de gebruiker.

Doe Maar Duurzaam

5 maanden na ingebruikname van het systeem, heeft RTL7 als onderdeel van het programma “Doe Maar Duurzaam” opnames gemaakt en deze uitgezonden. Arthur van Brink, Directeur van Lödige Benelux heeft hierin uitgelegd hoe een vol automatisch parkeersysteem van Lödige past in de oplossing om steden aan te passen voor de toekomst en meer parkeerplekken te realiseren in beperkte ruimte.

Meer informatie over LÖDIGE BENELUX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!