Ruim 60 Zeeuwse Student Companies pitchen 16 december tijdens Company Launch

  • Onderwijs & Training
  • Bron: HZ University of Applied Sciences

Op dinsdag 16 december presenteren ruim 60 Student Companies uit Zeeland zich tijdens het evenement 'Company Launch'. De Company Launch is een initiatief van Jong Ondernemen en vindt plaats op de HZ in Vlissingen.

Ruim 60 Zeeuwse Student Companies pitchen 16 december tijdens Company Launch

Studenten van het Calvijn College, Scalda, Hoornbeeck College en HZ University of Applied Sciences tonen hun ondernemerschap tijdens pitches voor een vakkundige jury van professionals uit het werkveld en het aanwezige publiek. De Zeeuwse editie is de grootste van Nederland.

Pitchen voor een vakjury

De vier Zeeuwse onderwijsinstellingen stimuleren het ondernemerschap van hun leerlingen en studenten middels de interactieve onderwijsvorm van het concept Student Companies. Op 16 december presenteert een afvaardiging van de ruim 60 companies hun bedrijf aan een vakjury van twintig professionals uit het werkveld. De pitch bestaat uit de presentatie van het ondernemingsplan, het product, het business model en de marketingstrategie in maximaal drie minuten. Er wordt gepitcht in twee categorieën: voortgezet onderwijs en mbo/hbo. Ook alle andere aanwezigen mogen hun stem uitbrengen.

Innovatieve companies

De uiteindelijke winnaars van de Company Launch gaan naar huis met prijzengeld en een publiciteitsprijs, waarbij de company media-aandacht verdient. Het prijzengeld wordt ter beschikking gesteld door Rabobank Walcheren/Noord Beveland. De meest innovatieve company maakt bovendien kans op een Innovatievoucher ter waarde van 1.000 euro van Stichting ZigZag. De voucher kan besteed worden aan verdere productontwikkeling.

De bijeenkomst is voor deelnemers een mooie kans om een eigen netwerk op te bouwen. Tevens staat er een leerzame presentatie van voormalige Student Company Hold-it op het programma.

Meer informatie over ZIGZAG, Stichting:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HZ University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!