RVO.nl komt met antwoorden op veelgestelde vragen over BENG

  • Bouw
  • Bron: RVO.nl

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutrale gebouwen (BENG) zijn. Hoe kunnen bouwprofessionals zich voorbereiden op de snel naderende eisen? RVO.nl komt met antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

RVO.nl komt met antwoorden op veelgestelde vragen over BENG

BENG vloeit voort uit het Energieakkoord en de Europese richtlijn EPBD. Doel is om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren tot bijna energieneutraal. Daarmee draagt de bouwsector bij aan minder CO2-uitstoot.

BENG steeds concreter

Al sinds de komst van de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) in 1995 hebben professionals in de bouw te maken met scherpere eisen. Met BENG zet de sector een volgende stap. Hoe, dat wordt nu steeds concreter. Zo zal de energieprestatie niet meer worden uitgedrukt in de EPC. Met BENG gaat het om 3 indicatoren: energiebehoefte, primair fossiel energiegebruik en aandeel hernieuwbare energie.

Vragen uit de praktijk

Professionals die zich richten op energiezuinig bouwen kunnen voor alle actuele informatie over BENG terecht op rvo.nl/beng. Hier vinden ze nu ook veelgestelde vragen vanuit de praktijk. Hoe bereken je bijvoorbeeld de BENG? En wat kost het om een gebouw bijna energieneutraal te maken? De antwoorden zijn handig voor ondernemers, technici, adviseurs, projectontwikkelaars en andere professionals in de bouw. Ga naar Veelgestelde vragen Energieprestatie BENG.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!