Samenwerking TU/e en MKB Eindhoven: snelle kennisdeling tussen universiteit en bedrijven

TU/e Innovation Lab gaat het midden- en kleinbedrijf in Zuidoost-Brabant ondersteunen op het gebied van technologische innovatie. Dat meldt de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Samenwerking TU/e en MKB Eindhoven: snelle kennisdeling tussen universiteit en bedrijven

De organisatie tekende daartoe op 24 oktober een samenwerkingsovereenkomst met MKB Eindhoven. De inzet is om bij de TU/e beschikbare kennis versneld ter beschikking te stellen van het regionale mkb. Anderzijds stelt de samenwerking topstudenten van de TU/e in de gelegenheid deze kennis samen met de ondernemers direct toe te passen in bedrijven.

Innovatieve technologieën in het industriële mkb

De samenwerking kan een belangrijke versnelling geven aan het ontwikkelen en toepassen van nieuwe innovatieve technologieën in het industriële mkb in Zuidoost-Brabant. In de overeenkomst van TU/e Innovation Lab en MKB Eindhoven spreken partijen uit elkaar zoveel mogelijk te ondersteunen en versterken bij snelle kennisdeling en toepasbaar maken van kennis. Dat kan bijvoorbeeld via De Vragenbank waar ondernemers hun innovatievraag kunnen stellen. Deze wordt dan beantwoord door de allerbeste studenten van de TU Eindhoven. Binnen no-time kan de ondernemer dan verder met zijn of haar innovatie. Ook kan een langduriger samenwerking ontstaan. In een kennismakingsfase tussen MKB Eindhoven en de Vragenbank zijn al eerste contacten gelegd.

Over MBK Eindhoven en TU/e

MKB Eindhoven is een netwerkorganisatie van en voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in de regio Zuidoost-Brabant. De organisatie maakt zich sterk voor meer dan 3.000 ondernemers en ondersteunt ondernemers die willen groeien met haar programma MKB Groeit! De TU/e draagt bij aan de oplossing van grote maatschappelijke vraagstukken en de groei van welvaart en welzijn door de focus op gezondheidszorg, energie en mobiliteit. In samenwerking met het bedrijfsleven werkt zij aan de ontwikkeling van technologische innovaties.

Meerwaarde voor beide partijen

De samenwerking heeft meerwaarde voor beide partijen. MKB Eindhoven wil graag de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het midden- en kleinbedrijf in de regio stimuleren. TU/e Innovation Lab kan door de samenwerking met MKB Eindhoven het (industriële) midden- en kleinbedrijf beter bereiken.

Meer informatie over Technische Universiteit Eindhoven:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!