Samenwerking tussen TKI Dinalog en SmartPort

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: TKI Dinalog

Meer dan vijftig Rotterdamse havenbedrijven, de Topsectoren en SmartPort, hebben tot nog toe bijna 12 miljoen euro geïnvesteerd in wetenschappelijk havenonderzoek. De eerste twintig onderzoeken op het gebied van logistiek, energie, haveninfrastructuur en de samenwerking tussen stad en haven zijn gestart.

Samenwerking tussen TKI Dinalog en SmartPort

Er komen fondsen vrij om met het bedrijfsleven, overheden en universiteiten kennis te ontwikkelen om te kunnen anticiperen op de transities. TKI Dinalog (Topsector Logistiek) en SmartPort hebben dit vastgelegd in een meerjarig commitment. Directeur TKI Dinalog, Albert Veenstra: ‘SmartPort is een unieke innovatiecommunity die door vraagstukken vanuit het bedrijfsleven de topsectoren inspireert.’

Uitdagingen zijn groot

Paul Smits, CFO Havenbedrijf Rotterdam en bestuursvoorzitter SmartPort: ‘Het is onze taak om ervoor te zorgen dat Rotterdam de slimste haven blijft, door de beste kennis en de beste bedrijven te verbinden. De uitdagingen zijn groot. Om die reden is het gezamenlijk stellen van de juiste vragen en het samen zoeken naar de antwoorden de enige weg naar een succesvolle transitie,’ besluit directeur van SmartPort Michiel Jak.

Meer informatie over TKI Dinalog:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!