Samenwerking tussen V.O. en The Ocean Cleanup in volle gang

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: V.O. Patents & Trademarks

V.O. is de komende drie jaar official supplier van The Ocean Cleanup. Doel is om Boyan Slat en zijn team te helpen bij het optimaal inzetten van hun intellectuele eigendom.

Samenwerking tussen V.O. en The Ocean Cleanup in volle gang

Foto: 'The Next Phase'-evenement, waar The Ocean Cleanup haar plannen presenteerde
Foto credits:
The Ocean Cleanup

Als eerste bijdrage heeft V.O. een octrooiaanvraag geformuleerd en ingediend voor een nieuwe manier om de wereldzeeën te ontdoen van de enorme hoeveelheid plasticafval. Een en ander werd op 10 mei officieel door Boyan gepresenteerd in Utrecht tijdens het ‘The Next Phase’ evenement. 

Deelname aan Knowledge for Growth

Op donderdag 18 mei nam V.O. weer met een stand deel aan de conferentie Knowledge for Growth, die plaatsvond in Gent. Dit door Flandersbio georganiseerde life sciences netwerkevenement trekt jaarlijks meer dan 1000 deelnemers uit de hele wereld: beslissers en onderzoekers uit de hoek van de biotech, farma, en medtech, alsmede investeerders en beleidsmakers van velerlei kennisinstituten. Verder waren er tal van presentaties en meer dan 30 ‘keynote lectures’ door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en academia. Als gold sponsor werd V.O. vertegenwoordigd door Mohammad Bidakhvidi, Annemie Jaeken, Frits Michiels en Marco Molling.

PatentMatch 2017

De Brainport Regio Eindhoven stond van 15 tot 20 mei voor de zesde maal in het teken van de Dutch Technology Week, een week waarin technologische prestaties en ambities van de regio centraal staan. In dat kader werd op donderdag 19 mei de PatentMatch 2017 georganiseerd in het High Tech Conference Centre Eindhoven, het kloppende hart van innovatief ‘Brainport’. Tijdens de PatentMatch komen uitvinders en creatieve technologen in contact met deskundigen en adviseurs die hen verder kunnen helpen met hun ideeën en uitvindingen. Uiteraard mocht V.O. Patents & Trademarks niet ontbreken op dit evenement. Namens de Eindhovense vestiging verzorgde Johannes van Melle een workshop met als titel ‘Golden tips for successful matchmaking: and outlook to the Unitary patent’.

Pas op voor frauduleuze facturen

De afgelopen jaren hebben we in deze nieuwsbrief al vaker gewaarschuwd voor frauduleuze facturen, een fenomeen dat van tijd tot tijd de kop opsteekt. Nietsvermoedende bedrijven krijgen dan een factuur toegestuurd van een officieel lijkende, maar doorgaans niet bestaande IE-instantie, voor bijvoorbeeld het in stand houden van een inschrijving in een of ander onduidelijk omschreven register of databank. De ontvanger redeneert al gauw dat het voordeliger is om tot betaling over te gaan, dan om helemaal uit te zoeken waar de nota eigenlijk betrekking op heeft. En dat is precies waar de tegenpartij op rekent. De World Intellectual Property Organization (WIPO) heeft een meldpunt voor dergelijke misleidende praktijken, en op haar site staan voorbeelden van nepfacturen. Een gewaarschuwd ondernemer telt nog steeds voor twee.

Meer informatie over V.O. PATENTS & TRADEMARKS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!