Saxion en Oost NL bouwen samen aan ondernemerschap in Oost-Nederland

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Oost NL

Saxion en Oost NL gaan intensief samenwerken. Door elkaars krachten nog gerichter te bundelen willen beide partijen de impact vergroten op het gebied van onderzoek, innovatie en ondernemerschap voor de regio Oost-Nederland.

Saxion en Oost NL bouwen samen aan ondernemerschap in Oost-Nederland

Deze samenwerking draagt verder specifiek bij aan de ambitie van Saxion op dat terrein in de Stedendriehoek. "Samenwerken deden we al op impliciete wijze, maar nu gaan we deze expliciet maken", vertelt Theo Föllings, Manager Business Development bij Oost NL. 

Elkaar versterken

Saxion en Oost NL versterken elkaar goed op het gebied van onderzoek, innovatie en ondernemerschap. "We staan beide voor open innoveren dat gaan we ook doen.", aldus Anka Mulder, voorzitter College van Bestuur van Saxion. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van kennisvragen van innoverende bedrijven aan de lectoraten van Saxion en andersom. Daarnaast kunnen (startende) ondernemers gebruik maken van de kennis, faciliteiten en incubators die Saxion te bieden heeft om ondernemerschap en ondernemendheid te stimuleren en andersom. Ook zijn er kansen op het gebied van de (door)ontwikkeling van clusters en programma's, zoals Connect-U, GROZzerdam, T-Valley en TPC-NL.

Startup! Fonds

Oost NL gaat per 1 september 2020 het financieel beheer van het Startup! Fonds uitvoeren. De coaching en begeleiding van startende (student)ondernemers vindt zowel plaats door Saxion als door Oost NL. Ook zet Oost NL haar netwerk van internationale bedrijven in om (ondernemende) studenten en lectoraten hieraan te verbinden.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Saxion Hogescholen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!