Scalda organiseert voor het vijfde jaar op rij het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Scalda

Op donderdag 18 januari 2018 vindt het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents plaats in Middelburg. Skills Talents zijn landelijke vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. In Zeeland doen er in totaal 78 leerlingen mee. Het evenement wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door Scalda.

Scalda organiseert voor het vijfde jaar op rij het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents

Provinciaal Kampioenschap

Het Provinciaal Kampioenschap zal plaatsvinden in Middelburg op het terrein van Scalda. Deelnemende leerlingen krijgen tijdens het kampioenschap een podium om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn landelijk ontwikkeld door docenten en sluiten aan op de bedrijfsprofielen binnen het vmbo. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

Deelnemers Skills Talents

Aan het Provinciaal Kampioenschap doen in totaal 78 leerlingen van 9 verschillende Zeeuwse vmbo-scholen mee. Zij zijn verspreid over 26 teams en strijden voor 7 vakrichtingen. Deelnemende vakrichtingen zijn:

  • Dienstverlening & Producten (DP)
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR)
  • Zorg & Welzijn (ZW)
  • Economie & Ondernemen (EO)
  • Media, Vormgeving & ICT (MVI)
  • Produceren, Installeren & Energie (PIE)
  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

De meeste deelnemers doen mee binnen de vakrichting Horeca, Bakkerij & Recreatie; maar liefst 7 teams nemen het tegen elkaar op. Ook de vakrichting Dienstverlening & Producten is goed vertegenwoordigd; 5 teams doen mee binnen deze vakrichting.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents vindt plaats om 17:00 uur in de entreehal van Prison Island. Gedeputeerde van de provincie Zeeland, Ben de Reu, en Hendrik-Jan van Arenthals, voorzitter College van Bestuur van Scalda, reiken de bekers en de certificaten uit aan de deelnemers.

Zeeland Sharks finaleteam

De leerlingen die het Provinciaal Kampioenschap winnen, vertegenwoordigen de provincie Zeeland tijdens de landelijke finale van Skills Talents op 17 maart in de IJselhallen in Zwolle. Als provincieteam “Zeeland Sharks” strijden deze leerlingen in de finale tegen de andere provincieteams.

Meer informatie over Scalda:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!