Scania en WABCO bundelen krachten met OptiTire

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Scania

Uit de dagelijkse praktijk blijken bandenproblemen de voornaamste reden te zijn voor ongepland stilstand. WABCO’s geavanceerde Tire Pressure Monitoring System (TPMS) OptiTire ® is speciaal voor bedrijfsvoertuigen ontwikkeld.

Scania en WABCO bundelen krachten met OptiTire

Het systeem geeft de chauffeur real-time inzicht in de bandendruk en -temperatuur en waarschuwt wanneer er afwijkingen worden geconstateerd. Deze vroegtijdige waarschuwingen kunnen veel ongemak en aanzienlijke kosten voorkomen. Het geavanceerde systeem is nu ook via de Scania werkplaatsen verkrijgbaar.

Bandencheck

Het is helaas een bekend beeld: een truck met bandenproblemen op de pechstrook met daarachter een flinke file. Veel van dit leed kan worden voorkomen door een regelmatige bandencheck en dat is exact wat OptiTire ® real-time en continu doet. Alle banden worden voortdurend gemonitord om zo afwijkingen in de druk te constateren. Naast het voorkomen van ongeplande stilstand helpt de juiste bandendruk ook om het brandstofverbruik – en daarmee CO2 uitstoot - te verlagen.

De chauffeur krijgt de meldingen – geïntegreerd in het Scania-systeem - op het dashboard te zien en kan direct actie ondernemen. Daarnaast is OptiTire ® compatibel met verschillende WABCO systemen als Trailer EBS en Smartboard.

Meer informatie is verkrijgbaar via de werkplaatsen van Scania.

Meer informatie over SCANIA NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!