Scania onthult nieuwe generatie trucks

  • Automotive
  • Bron: Scania

Scania lanceert op 23 augustus zijn nieuwe generatie trucks. Deze eerste introductie is meteen ook de publieke aftrap van de grootste investering die Scania ooit heeft gedaan in nieuwe producten en services en valt samen met het 125-jarig jubileum van het bedrijf.

Scania onthult nieuwe generatie trucks

De eerste voertuigen van deze nieuwe generatie zijn bestemd voor de Europese langeafstandmarkt. Scania brengt zijn nieuwe reeks in verschillende fasen op de markt, met een duidelijke focus op specifieke industrieën en klantsegmenten. De marktlancering volgt een zorgvuldig gepland tijdschema en loopt parallel met de verkoop van het huidige aanbod. De geleidelijke introductie van de nieuwe generatie gaat van start met toepassingen voor de Europese langeafstandsmarkt, die later worden gevolgd door andere uitvoeringen.

Nieuwe generatie

De gemeenschappelijke noemer is de ontwikkeling van een ruim assortiment aangepaste producten en services, met het oog op lage operationele kosten en maximale uptime. Scania streeft naar een leiderspositie in duurzaam transport, waarbij partnerschappen en digitalisering steeds belangrijker worden. Duurzaamheid is dan ook een van de kernwoorden in de komende lancering. Het is immers een cruciaal aspect voor het toekomstige concurrentievermogen van Scania en zijn klanten en diens klanten.

Laatste fase voor de lancering

"We zitten nu in de laatste fase voor de lancering, met het klaarstomen van het verkoop- en services netwerk en de Europese productiefaciliteiten. We geven voorlopig geen verdere informatie over de vele innovaties die we in petto hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat de presentatie van Scania op 23 augustus iedereen versteld zal doen staan, zowel binnen als buiten de industrie", aldus Christian Levin, Executive Vice President Sales & Marketing.

Meer informatie over SCANIA NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!