Schaijkse Solar Concept groeit uit haar jasje

Het begon in 2011 met één man, maar inmiddels heeft het Schaijkse zonnepanelenbedrijf Solar Concept 120 medewerkers. Onlangs verhuisde het bedrijf daarom naar een nieuwe locatie. 'Groei is geen doel op zich, groei overkomt je', zegt eigenaar Twan Geurts van Kessel in gesprek met het Brabants Dagblad.

Schaijkse Solar Concept groeit uit haar jasje

Dat zonnepanelen populair zijn merken ze goed bij Solar Concept. Inmiddels leggen ze per week zo'n 2500 zonnepalen op 150 huizen. Daarbij komen nog de grote fabriekshallen en schuren. In het Westland plaatste het bedrijf onlangs 5500 panelen op een dak. 

Geurts van Kessel begon met het bedrijf toen hij bij zijn ouders zonnepanelen installeerde en zag wat het positieve effect was. Daardoor viel het kwartje zo vertelt hij tegen het Brabants Dagblad. Vanuit een boerenschuur ging hij aan de slag. Eerst naast zijn gewone baan, maar al snel groeide het werk hem boven zijn hoofd. ,Het werd te hectisch. Ik kreeg het allemaal niet meer geregeld.” Hij nam Rolf Kok (51) in de arm, zijn oude stagebegeleider van de HEAO, en werkzaam als zelfstandig bedrijfsadviseur, om hem te ontzorgen.

Een paar weken geleden verhuisde het bedrijf naar de oude meubelfabriek. Deze locatie typeert ze. ,,Velen zeiden: ga naar een A-locatie. Maar hier zit je veel beter dan op een bedrijventerrein.”

Lees hier het complete artikel in het Brabants Dagblad.

Meer informatie over SOLAR CONCEPT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!