Schooldecanen in Brabant verkennen het logistieke veld

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Logistiek Midden-Brabant

Dat het vak logistiek veel meer inhoudt dan ‘wielen en dozen’ bleek wel uit de bijeenkomst ‘Logistiek: volop opleidingsmogelijkheden en baankansen’ die op 16 november werd gehouden.

Schooldecanen in Brabant verkennen het logistieke veld

Meer dan 30 decanen afkomstig van scholen uit heel Noord-Brabant verbaasden zich over de vele mogelijkheden in de wereld van de logistiek.

‘Ik heb nu een veel beter beeld van het logistiek werkveld. Dat helpt mij om leerlingen een beter beeld te schetsen’, aldus een van de decanen. ‘Logistiek wordt vaak als niet-sexy ervaren. Ik heb nu gezien dat het ook anders kan’, zegt een ander. En zo zijn er wel meer ervaringen van gelijke strekking. ‘Ook de studenten zelf zouden een kijkje moeten nemen in het werkveld’, is de heersende opinie na afloop van de uitgebreide rondleiding bij Coolblue, waar het evenement plaatsvond.

Hele logistieke organisatie

Tijdens de rondleiding volgden de bezoekers de hele logistieke organisatie. Van goederenontvangst tot uitgaande goederen en van retourzendingen tot kwaliteitscontrole. Een ogenschijnlijk rustige entourage in een hectische wereld. ‘Wacht maar tot vanavond’, legt de gids lachend uit. ‘Dan gaat het hier helemaal los’. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Zonder noemenswaardige vooropleiding is hij opgeklommen tot Senior logistiek medewerker.

‘Ik had totaal geen interesse in transport’

Willianne van Horssen daarentegen heeft wél een logistieke opleiding achter de rug. Zij studeerde International Logistics & Economics aan NHTV. Na diverse stages ging zij als voorraadplanner bij Coolblue aan de slag en binnenkort wordt zij opgeleid tot kwaliteitsverbeteraar. Willianne: ‘Ik ben een doener, houd van plannen en verbeteren, maar had totaal geen interesse in transport- en productieomgevingen. Toch bevalt deze wereld mij ontzettend goed.’ Hiermee toont zij aan dat er voor gedreven en ambitieuze jongeren veel mogelijk is in het logistieke veld.

Ook Bas Kerkhof van Coolblue bevestigt dit: ‘Het gaat om veel meer dan dozen schuiven. De logistiek vraagt ook om projectmatig, procesmatig en strategisch denken. Op het gebied van voorraadmanagement en warehousing is van alles te doen. Daarbij moet je goed kunnen samenwerken en van veranderingen houden. Het is belangrijk om daar al tijdens de opleiding aandacht aan te schenken.’

Mooie toekomst

De grootste behoefte bij een groeiend bedrijf als Coolblue ligt bij de ‘logistieke helden’ in het magazijn. Maar ook op mbo-3/4 en hbo-niveau zijn er volop loopbaanmogelijkheden. Bas: ‘De logistieke wereld verandert per dag. Voor wie wil aanpakken ligt er een mooie toekomst in het verschiet.’

De organisatie van deze middag was een samenwerkingsverband van Logistiek Midden-Brabant (LMB), ROC, NHTV en Coolblue.

Meer informatie over Midpoint Brabant Smart Logistics:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Breda University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!