Sebastiaan van ’t Erve nieuwe voorzitter Strategische Board Cleantech Regio

Sebastiaan van ‘t Erve, burgemeester van Lochem, is onlangs verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Strategische Board in de Cleantech Regio en volgt daarmee Andries Heidema op die medio dit jaar benoemd is als Commissaris van de Koning in Overijssel.

Sebastiaan van ’t Erve nieuwe voorzitter Strategische Board Cleantech Regio

Van ’t Erve is al geruime tijd nauw betrokken bij de regionale samenwerking in de cleantech regio. Zowel vanuit zijn portefeuille energietransitie voor de samenwerking op overheidsniveau als ook vanuit zijn betrokkenheid bij de regionale ‘tafel’ energietransitie. 

Een economisch sterke én schone regio

Binnen de Cleantech Regio werkt de Strategische Board aan duurzame welvaart en een economische sterke én schone regio, met als topprioriteiten een circulaire economie en energietransitie. Van ’t Erve: “Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan. Ik heb veel vertrouwen in alle samenwerkende partijen in de regio om de ambities uit onze Agenda Cleantech Regio te realiseren. Zo gaan we samen met frisse energie aan het werk om de Cleantech Regio de meest duurzame regio in Nederland te maken en de meest circulaire van Europa! Juist onze publiek-private samenwerking is daarin de succesfactor en dat maakt ons als Cleantech Regio krachtig. Wat mij betreft alle hens aan dek voor onze cleantech initiatieven!”

Meer wijzigingen in de samenstelling van de Board

De samenstelling van de Board is naast de benoeming van de nieuwe voorzitter nog verder gewijzigd. Nieuw is dat er nu drie vertegenwoordigers per geleding vanuit ondernemers, overheid en onderwijs/onderzoek zitting hebben in de Board. Dit betekent dat de Board er als volgt uitziet:

 1. Onafhankelijk voorzitter: Sebastiaan van ’t Erve

 2. Zitting in de board vanuit de ondernemersgeleding

  Ronald van Wetering, directeur Bedrijven Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek., Margien Storm van Leeuwen, manager New Business Bredenoord en Maarten Streppel, managing director Salland Storage.
 3. Zitting in de board vanuit de overheid

  Erik Visser, wethouder Epe, Jeroen Joon, wethouder Apeldoorn en Thomas Walder, wethouder Deventer.
 4. Zitting in de board vanuit het onderwijs

  Ineke van Oldeniel, lid college van bestuur Saxion, Ellen Marks, lid college van bestuur Aventus en Willem Huiskamp, voorzitter college van bestuur Zone.college.

Duurzame welvaart

De Cleantech Regio koerst op duurzame welvaart voor haar inwoners. Dit vanuit de gedachte dat ook in de toekomst deze regio de plek is om fijn te wonen, leven en werken. Daarvoor is samenwerking en snelheid van handelen nodig. De Cleantech Regio wil haast maken met de overgang naar duurzame energie en hernieuwbare grondstoffen en heeft voor 2023 de volgende doelen bepaald:

 1. Met 25% minder CO2-uitstoot de meest duurzame regio in Nederland
 2. De meest circulaire regio van Europa
 3. Jaarlijks minimaal 100 startups/nieuwe businesscases
 4. Iedere werkgever heeft de medewerkers die nodig zijn
 5. Slim, snel en schoon vervoer
 6. Duurzame energie-opwekkers zijn ingepast in het mooie landschap
 7. De Cleantech Regio staat in de top 5 vestigingsregio's voor bedrijven

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!