Seminar Heros Sluiskil bij Bio Base Europe

  • Agrofood & Biobased

Heros Sluiskil, de grootste verwerker van AEC-bodemas in de Benelux, organiseert op donderdag 8 juni een congres over de circulaire economie op haar vakgebied. Het wordt gehouden in het Bio Base Europe Training Center aan de Zeelandlaan in Terneuzen.

Seminar Heros Sluiskil bij Bio Base Europe

De nieuwe AEC-Centrale Bodemas Opwerking Installatie (CBOI 2017), de vernieuwde wasstraat, de Non-Ferro fabriek en Tank Terminal Sluiskil (TTS) zijn inmiddels gerealiseerd. Hierdoor kan een extra kwaliteitsslag worden gemaakt. Heros loopt al jaren voorop in de opwerking van AEC-bodemas en heeft als pionier ook veel problemen moeten overwinnen. Al het betaalde leergeld is echter een goede investering in de circulaire economie. Anno 2017 is Heros een expansief bedrijf, met Remex Mineralstoff GmbH als sterke moedermaatschappij, dat veel mogelijkheden heeft om verder door te groeien.

Green Deal

De verduurzaming van de mineralen uit bodemas en de verbeterde terugwinning van metalen zijn mede een gevolg van de afspraken binnen de Green Deal. De bodemas krijgt als secundaire bouwstof een tweede leven in de circulaire economie. Na opwerking bij Heros wordt het gebruikt als funderings- en ophoogmateriaal in de wegenbouw, voor landschappelijke inpassing of als zand- en grindvervanger voor de beton- en asfaltindustrie. Met de nieuwe plant voor de raffinage van non-ferro metalen investeert Heros voorwaarts in de keten. Tank Terminal Sluiskil, met name bestemd voor de afvalwatermarkt, is een joint venture van EcoService Europe, ATM Moerdijk en Heros Sluiskil. Deze samenwerking behelst tegelijkertijd een duurzame oplossing voor de tanks van de voormalige vergistingsinstallatie.


Meer informatie over HEROS SLUISKIL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!