Simac neemt een meerderheidsbelang in Belgisch PHI DATA

  • Technologie
  • Bron: Simac

Technologiebedrijf Simac heeft 70% van de aandelen overgenomen van het Belgische IT-bedrijf PHI DATA. Het bedrijf wordt toegevoegd aan de Simac-groep maar zal zelfstandig blijven opereren.

Simac neemt een meerderheidsbelang in Belgisch PHI DATA

Simac ziet mogelijkheden om met de oplossingen van PHI DATA te groeien in België en Luxemburg, en daarnaast de markt in Nederland en Tsjechië te openen.

PHI DATA houdt zich bezig met digitaliseringsoplossingen (zogenaamde smart edge solutions) die dicht bij het kernproces van de klant staan en hun fysieke keten in real time integreren met hun digitale keten. Guy Couder, CEO PHI DATA, licht toe: “Meer concreet betreft dit het optimaliseren van logistieke stromen, het volgen van materiële activa en de efficiëntieverbetering van de betrokken medewerkers. Denk aan tracking & tracing- en Internet-of-Things-oplossingen. Dit speelt een steeds grotere rol in onze samenleving omdat adequate informatieverschaffing (onder andere e-commerce) en wet- en regelgeving vereisen dat we steeds meer registreren wat er gebeurt in met name de logistieke ketens. Naast het feit dat bedrijven zelf steeds meer inzicht willen hebben om snel en gericht te kunnen handelen ten voordele van hun klanten.”

Uitbreiding naar andere landen

PHI DATA heeft haar hoofdkantoor in Wemmel. Verder zijn er vestigingen in het Waalse Bergen en in Rodange (Luxemburg). Voor de ondersteuning van de meer dan tweeduizend vaste klanten staat een team klaar van ongeveer 45 medewerkers. Simac verwacht dat de markt voor genoemde digitaliseringsoplossingen de komende jaren sterk groeit. Eric van Schagen, CEO Simac: “We hebben binnen Simac al stappen gezet op dit vlak en door deze overname halen we veel ervaring en referenties binnenboord. De bedoeling is dat PHI DATA als zelfstandige werkmaatschappij binnen Simac gaat opereren. Naast groei op de markten van België en Luxemburg willen we meer voet aan de grond krijgen in Nederland en Tsjechië, landen waar we als Simac al actief zijn.”

Informatie over Simac

Simac Techniek NV, opgericht in 1971, is een maatschappelijk betrokken technologiebedrijf voornamelijk actief in de Benelux en Midden-Europa. Simac ondersteunt grote en middelgrote organisaties bij het inzetten van ICT en technologie ter verbetering van de bedrijfsprocessen. In totaal werken bij Simac bijna 1400 mensen verdeeld over vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Meer informatie over SIMAC:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!