SintLucas bouwt aan de Netwerkschool

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Sint Lucas

Doel: uitstekend onderwijs, uitstekende werkplek en minder kosten!

SintLucas bouwt aan de Netwerkschool

SintLucas behoort tot een van de vijf mbo-instellingen die de komende jaren gaan experimenteren met het model van de zogeheten Netwerkschool. Binnen dit model staat een slimme en flexibele organisatie van het onderwijs centraal,  met als resultaathet verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Deze beoogde kwaliteits- en productiviteitsverbetering komt vooral tot stand door effectief gebruik van ICT voor het leren zelf, het toetsen, het volgen en begeleiden van de student en voor de organisatie van het leerproces. Donderdag 27 mei klonk voor  de vijf mbo-instellingen het startschot om met het model aan de slag te gaan.

Netwerkschool SintLucas
Met het Netwerkschool-model bouwt SintLucas voort op het bestaande onderwijsconcept. SintLucas zal samen met de eindhovense school ook direct een ontwikkeling in gang zetten waarbij leren van elkaar een belangrijke doelstelling is.

Studenten zijn bij SintLucas al - net als in het bedrijfsleven -vier dagen in de week van 9.00 uur tot 16.30 uur aanwezig. En afstuderen gebeurt op basis van levensechte projecten van bedrijven en instellingen binnen ‘de bedrijfsomgeving’ van SintLucas@work. SintLucas experimenteert met het model van de Netwerkschool binnen de opleiding Mediavormgever.  Als controlegroep fungeert de opleiding Mediavormgever van de eindhovense school. De studenten en medewerkers zijn in deze overigens geen proefkonijnen, maar experimenteertijgers. Zij bouwen aan een leerklimaat dat gevarieerd is en uitdaagt om het beste van jezelf te geven. De netwerkschool ontwikkelt zich vanuit het heden met elementen die nuttig zijn in het leren van de toekomst.

Voor meer informatie over de netwerkschool kijk op www.netwerkschool.nl en www.mbo2010.nl

Meer informatie over SintLucas:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!