Slim Reizen Stedendriehoek werkte mee aan pilot voor minder vrachtauto’s

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Cleantech regio

Er worden twee pilots gestart waarin minder bestel- en vrachtauto’s worden ingezet: nachtelijke bevoorrading en vervoer per binnenvaartschip.

Slim Reizen Stedendriehoek werkte mee aan pilot voor minder vrachtauto’s

Logistiek advies

Bestelauto’s leggen jaarlijks ruim 15 miljard kilometer af in Nederland. En de teller van vrachtwagens staat per jaar op ruim 6 miljard kilometer. Om die enorme hoeveelheden te verkleinen – met name in de spits – geeft Slim Reizen Stedendriehoek organisaties logistiek advies. Want Slim Reizen Stedendriehoek werkt aan een duurzame, vitale, bereikbare regio, samen met overheden en werkgevers. Dat heeft in de afgelopen maanden tot twee mooie pilots geleid.

Monteurs ’s nachts bevoorraden aan huis

Woonbedrijf ieder1 staat in de top drie van organisaties met de meeste (bestel)auto’s in de spits in Deventer, zo bleek uit een verkeerstelling. De oorzaak: 44 vakmannen rijden dagelijks in de spits naar een van de magazijnen om hun bestelbus te bevoorraden, en naar woningen van huurders om reparaties uit te voeren. Lees ook hoe deze pilot aansloot bij de maatschappelijke functie die de woningstichting vervult en welke voordelen de organisatie nog meer ervoer in de pilot.

Vrachtcontainer over water in plaats van de weg

Deventrade BV probeerde vervoer per binnenvaartschip uit, in plaats van per vrachtwagen. En is daar tevreden over. Het bedrijf is leverancier van sportkleding en -accessoires en importeert jaarlijks 100 tot 125 containers met deze producten. Over zee, van bijvoorbeeld het Verre Oosten naar de haven van Rotterdam. Klik hier voor meer informatie over de pilot en lees of deze een vervolg krijgt.

Naast ieder1 en Deventrade krijgen diverse andere organisaties in de Cleantech Regio gericht advies hoe ze hun goederenvervoer efficiënter kunnen inrichten. Logistiek makelaar Freek Boele van Slim Reizen Stedendriehoek heeft al heel wat bedrijven hierover geadviseerd en ondersteunt ook graag jouw organisatie.

 

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!