'Slimme energietransitie op de kaart te zetten is belangrijk'

Lector Smart Energy Jack Doomernik van Avans Hogeschool en Richard van Leeuwen, lector Duurzame Energievoorziening bij Saxion, maken deel uit van het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE).

'Slimme energietransitie op de kaart te zetten is belangrijk'

LEVE zoekt oplossingen voor de groeiende onbalans tussen vraag en aanbod van energie. Beide lectoren vertelden op het congres Slimme Energietransitie over onderzoeksprojecten en het belang van lectorenplatform LEVE.

Slimme Energietransitie

Doomernik en van Leeuwen dragen met hun kennis en netwerk bij aan het platform en verzorgen regelmatig presentaties over LEVE-gelieerde thema’s. Zo ook tijdens het congres Slimme Energietransitie, dat 17 en 18 april plaatsvond in Bunnik. Voor de site van het HAN Centre of Expertise SEECE gaven zij een toelichting op hun presentatie. Doomerink: ‘Ik vertelde over energiemanagement in de industrie. Het is belangrijk om installaties energiezuinig te maken en nieuwe technieken toe te passen. Met name het gebruik van fossiele brandstoffen moet worden teruggedrongen.’

Doomernik is, naast lector, businessconsultant bij serviceverlener Stork. Hij hield zijn presentatie onder de vlag van dit bedrijf. De lector ging in op de toepassing van internationale standaarden, die mogelijk worden gemaakt door, onder andere, ISO-certificatie. 

Het volledige artikel 'Slimme energietransitie op de kaart te zetten is belangrijk' leest u op de website van Avans Hogeschool.

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!