Slimme LED-lampen verlichten koel- en vrieshuis wanneer nodig

  • Technologie
  • Bron: Bever Innovations

Logistiek dienstverlener Kloosterboer verlicht zijn loodsen in IJmuiden met de in Zeeland ontwikkelde en geproduceerde Luci Series lampen van REVEB Industrial Lighting Solutions. Deze slimme LED-lampen verlichten het koel- en vrieshuis wanneer dat nodig is.

Slimme LED-lampen verlichten koel- en vrieshuis wanneer nodig

Foto: Zodra een lamp beweging detecteert, gaat deze branden en activeert de omliggende lampen.

Als grootverbruiker van energie is Kloosterboer er alles aan gelegen om het energieverbruik te verminderen en de CO2-reductie is een belangrijk argument voor klanten om zaken te doen. De bijkomende energiebesparing van de zuinige en activiteits gebaseerde lampen levert bovendien financieel voordeel op.

Efficiënte binnenverlichting

Waar de oude verlichting voluit en continu brandde, schijnen de nieuwe lampen nu enkel waar en zoveel als nodig is. Een enorme verbetering ten opzichte van de oude situatie met kwikdamplampen waarbij de eveneens geproduceerde warmte moest worden teruggekoeld. “De intelligente Luci Series Industry LED-armaturen sturen niet alleen op beweging, maar houden ook de temperaturen, branduren en het energieverbruik bij.” licht Jeroen de Jonge, Business Development Director bij REVEB Industrial Lighting Solutions toe. “Bij het detecteren van beweging, schakelt de verlichting automatisch aan tot een vooraf bepaald lichtniveau, rekening houdend met de temperatuur in de ruimte én de geldende Arbo-normen. Thermische shocks en spanningspieken zijn met Luci Series Industry verleden tijd. Dankzij de intuïtieve verlichting wordt meer dan negentig procent aan energiekosten bespaard ten opzichte van de oude situatie.”

Intelligente buitenverlichting

“De buitenverlichting op de vestiging in IJmuiden is nog intelligenter uitgevoerd dan die binnen. De gepatenteerde en draadloze REVEB EOS-technology in de Luci Series Ambiente armaturen verbindt de gevellampen met elkaar zodat een bewegingsdetectie bij één lamp er voor zorgt dat alle lampen in die omgeving inschakelen. Via een app kunnen de lampen afzonderlijk én als groep geconfigureerd worden waardoor efficiency, productiviteit, veiligheid en welzijn worden vergroot.”
Dankzij een fysieke EOS schakelaar worden met één druk op de knop alle instellingen overrulet. Zolang een schip aan de Trawlerkade ligt, brandt de verlichting maximaal en zonder tussentijds te dimmen. Zo is er maximaal zicht en veiligheid tijdens het laden en lossen van de schepen en kan de verlichting na afloop weer terug gezet worden op de voorgeprogrammeerde dusk-till-dawn instellingen. “Om de contouren van de locatie in IJmuiden nog meer te benadrukken, zijn de panden uitgevoerd met blauwe Contour LED-lijnverlichting,” sluit De Jonge af, “geheel in lijn met de Kloosterboer huisstijl en een verrijking van de skyline van het havengebied.”

Meer informatie over REVEB INDUSTRIAL LIGHTING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!