SMART HUB ‘verduurzaamt’ door renovatie en nieuwbouw

  • Bouw
  • Bron: Spierings Smart Logistics

Het logistieke Smart Hub terrein in ’s Hertogenbosch breidt gestaag uit. Door grondige renovatie van bestaande panden en nieuwbouwplannen voor een modern DC direct aan de containerterminal, wordt de locatie steeds aantrekkelijker.

SMART HUB ‘verduurzaamt’ door renovatie en nieuwbouw

Het is een ideale vestigingsplek voor kleinere bedrijven die op zoek zijn naar duurzame logistieke huisvesting én uitgebreide logistieke dienstverlening. Maar ook  grotere bedrijven weten Smart Hub te vinden als oplossing voor hun overflow of voor de opslag en handling van seizoen gerelateerde goederenstromen.

Nieuw leven voor gedateerde loods

In mei 2018 ontving Spierings Smart Logistics de omgevingsvergunning voor de renovatie van een gedateerde loods aan de Docterskampstraat op het Smart Hub terrein. Na de zomervakantie wordt gestart met de werkzaamheden. Het gebouw wordt volledig gestript, de vloer wordt vervangen, de muren geïsoleerd en er komt een nieuw voorfront met twee grote overheaddeuren en enkele docks. Het pand krijgt een nieuwe aansluiting op het gemeentelijk netwerk en wordt voorgoed afgesloten van het gas. Binnen wordt alles voorzien van led verlichting. Het dak van ruim 3000 m² wordt geprepareerd voor de plaatsing van zonnepanelen, die in de nabije toekomst als energiebron gaan fungeren voor andere Smart Hub panden. Samen met de twee windturbines die in 2019 gebouwd gaan worden op het aangrenzend terrein, vormen zij een duurzame energiebron voor de bedrijfsvoering op de Smart Hub.

Duurzaam gebouwenbeheer

Frank Bruurs, directeur van Spierings Smart Logistics, vindt het belangrijk om niet zomaar al het oude weg te slopen. “Renoveren van bestaande bedrijfspanden is ook een vorm van duurzaam gebouwenbeheer. Deze oude loods ligt op een fantastische locatie binnen de Smart Hub, vlakbij de waterkant van de containerterminal. Einde van dit jaar is het gebouw omgetoverd tot een modern duurzaam dc van 3500 m². Klanten kunnen er opslagruimte huren én naar wens gebruik maken van de logistieke dienstverlening van Spierings Smart Logistics.”

Verdere uitbreiding

De plannen voor de uitbreiding van Smart Hub gaan nog veel verder. Op het braakliggend terrein aan de Rietveldenkade zal in twee fases een nieuw warehouse worden gebouwd. “De ontwikkelingen in de bouw nemen zo’n vlucht dat onze nieuwbouw enigszins vertraging oploopt”, vertelt Bruurs. “Als bedrijf hebben we daar geen invloed op. Wel proberen we binnen onze logistieke huisvestingprojecten de aannemer te motiveren niet te snel in oude vertrouwde patronen te vervallen. En dan heb ik het niet alleen over de manier van bouwen, maar ook over de manier van samenwerken. Wij willen onder eigen regie en naar eigen inzicht de business inrichten. Die manier van werken is soms wennen voor een aannemer.”

Bij het toekomstige pand wordt de containerkade optimaal gekoppeld aan het DC. Containers worden direct vanaf het schip opgepakt en voor de dockdeur gezet, zonder tussenkomst van een truck. “We weten inmiddels uit de praktijk van ons huidige warehouse dat het goed werkt, dus gaan we deze techniek in de nieuwbouw ook toepassen. Alleen veel uitgebreider en in een nieuw, modern jasje”, aldus Frank Bruurs.

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over SPIERINGS SMART LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!