SMITS Rolluiken en Zonwering ontvangt DUBOKEUR®-certificaat

  • Bouw
  • Bron: SMITS Rolluiken en Zonwering

SMITS is erg verheugd met het nieuws dat de SolidScreen® dit jaar wordt bekroond met een DUBOKEUR®-merk! Het is daarmee het éérste zonweringsbedrijf dat een DUBOKEUR®-certificaat voor de SolidScreen® krijgt.

SMITS Rolluiken en Zonwering ontvangt DUBOKEUR®-certificaat

Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing, komen in aanmerking voor het DUBOKEUR®-merk.

SMITS is het éérste bedrijf in de zonweringbranche dat haar product op milieuvriendelijkheid liet beoordelen, binnen een geheel nieuwe keuringscategorie van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) voor deze productgroep. Daarnaast is deze nieuwe categorie ook geïntroduceerd bij de Stichting Bouw Kwaliteit (SBK).

Commercieel directeur dhr. R. Smits en commercieel manager dhr. E. van den Broek namen op donderdag 15 januari 2015 het milieucertificaat van de SolidScreen® in ontvangst. Het milieucertificaat werd door Dhr. Scholtes van NIBE te Bussum uitgereikt.

DUBO-keurmerk

Het DUBO-keurmerk bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige Levenscyclusanalyse (LCA) gemaakt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), het kennis instituut voor milieubelasting van bouwmaterialen.

Met het DUBOkeur® kunnen producten, grondstoffen en woningen op een onafhankelijke en wetenschappelijk wijze aantonen dat ze een duurzame keuze zijn.

Milieubeoordeling NIBE over de SolidScreen

De buitenzonwering Solidscreen® van SMITS Rolluiken en Zonwering B.V. behoort vanuit milieuoverweging tot één van de beste productkeuzes, en verdient daarom het DUBOkeur®. Op de milieueffectcategorie ‘global warming en landgebruik’ scoort de buitenzonwering van SMITS goed in de milieuclassificatie, ook op de milieueffectcategorie ‘humane toxiciteit’ kan Solidscreen® zich meten met de alternatieven in de productgroep, aldus het NIBE. De belangrijkste oorzaak voor de lage milieubelasting is het geringe materiaalgebruik, Solidscreen® is dan ook aanzienlijk lichter dan enkele alternatieven in de milieuclassificatie. Daarnaast draagt het gebruik van chroom(VI)-vrije voorbehandeling voor de poedercoating bij aan een lage milieubelasting.

Meer informatie over SMITS ROLLUIKEN EN ZONWERING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!