Snel naar een baan vanuit de bijstand

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Olympia Uitzendbureau

Uitzendbureau Olympia heeft de afgelopen maanden ruim 25 mensen met een bijstandsuitkering uit de gemeente Bergen op Zoom voorzien van een baan. Een groot deel van hen heeft werk gevonden bij een nieuwe afdeling van pakjesbezorger DHL die werkt voor Ricoh, leveraar van kopieermachines.

Snel naar een baan vanuit de bijstand

De samenwerking tussen het uitzendbureau en de ISD Brabantse Wal, de sociale dienst van Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom, kwam toevallig tot stand. Wilko de Jong van Olympia las in de krant dat de uitstroom van mensen met een bijstanduitkering achterblijft, terwijl Olympia juist behoefte had aan mensen. Reden genoeg om contact op te nemen met Arjan van der Weegen, wethouder van de gemeente Bergen op Zoom. Inmiddels heeft Olympia circa 600 mensen in dienst. Ongeveer tweederde van hen is werkzaam bij DHL.

Stabilisatie bijstandsgerechtigden

Ondanks de aantrekkende economie en een daling van het aantal WW-uitkeringen, groeit het aantal bijstandsgerechtigden in de gemeente Bergen op Zoom nog steeds. Wethouder Van der Weegen is daarom erg blij met de samenwerking. Hij prijst Olympia voor de snelheid waarmee zij zoveel mensen aan de slag hebben weten te krijgen en geeft aan vaker van dit soort constructies met Olympia aan te willen gaan. Dergelijke samenwerkingen zouden namelijk kunnen leiden tot doorstroom naar een reguliere baan bij de bedrijven waarvoor werknemers nu worden uitgezonden. Iets wat de Jong beaamt. Hij ziet dat werknemers van Olympia in veel gevallen uiteindelijk in dienst komen van DHL. 

Enthousiaste betrokkenen

Zowel Ricoh als DHL is dermate enthousiast over de mensen die vanuit Olympia bij hen aan de slag zijn gegaan. De twee bedrijven hebben aangegeven de ambitie hebben om richting andere bedrijven als een soort van ambassadeur op te treden. Ook media- en nieuwsbrief Zuidwest Update is enthousiast. Om de prestatie van Uitzendbureau Olympia in de spotlights te zetten, interviewde zij franchisenemer Petra Franken. Benieuwd naar dit interview? U bekijkt de video hier.

Meer informatie over OLYMPIA UITZENDBUREAU BERGEN OP ZOOM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!