SnowWorld breidt uit tot 7 locaties door overname SIS Leisure Group

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: SnowWorld

SnowWorld en de aandeelhouders van SIS Leisure Group hebben een overeenstemming bereikt over een overname. Daarmee komen de indoorskihallen in Rucphen en Terneuzen en de indoor Skydive in Roosendaal in handen van SnowWorld.

SnowWorld breidt uit tot 7 locaties door overname SIS Leisure Group

Na de acquisities in december 2018 van SnowWorld Amsterdam en Alpenpark Neuss, realiseert SnowWorld met deze acquisitie een verdere versterking van haar geografische netwerk. Daarnaast worden activiteiten toegevoegd die SnowWorld niet eerder exploiteerde, zoals het indoor skydiven en icekarten. SnowWorld beschikt hiermee over 7 locaties en verstevigd haar positie als Europees marktleider op het gebied van indoor wintersport. 

SIS Leisure Group

De SIS Leisure Group vindt zijn oorsprong in 1982 met de realisatie van een borstelbaan in Rucphen door de ouders van de huidige directeur en groot aandeelhouder, Nicky Broos. In 1995 opende de heer Broos in Rucphen een indoorskihal in Nederland. Sinds 2011 is daar de enige all year round indoor icekartbaan aan toegevoegd. In 2006 heeft hij daarnaast de Indoor Skydive in Roosendaal geopend. Hiermee was Broos de eerste in de BeNeLux. Vanaf 2012 exploiteert de SIS Leisure Group ook de indoorskihal in Terneuzen. Jaarlijks realiseert de groep een omzet van ongeveer € 8 miljoen met een EBITDA van bijna € 2 miljoen.

Groei SnowWorld

Met deze acquisitie groeit het totaal aantal bezoekers van de pistes van SnowWorld tot ruim 3 miljoen. SnowWorld  financiert de overname volledig uit de ruimte in de kredietlijn die zij eind 2018 met KBC Bank en Belfius heeft afgesloten.
‘De acquisitie van SIS Leisure Group is strategisch belangrijk voor SnowWorld', Aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. ‘De landelijke spreiding wordt hiermee vervolledigd, en met de vestigingen Rucphen en Terneuzen kunnen we ook een groot deel van Vlaanderen bereiken. Binnen onze groep willen we ook meer diversificatie brengen. Met de Indoor Skydive en het Icekart centrum wordt die ambitie uitstekend ingevuld. Tenslotte is Nicky Broos een pionier in zijn vak in Nederland, ik kijk dan ook uit naar de samenwerking.’

Overname door SnowWorld

‘Consolidatie in deze markt is onvermijdelijk om de noodzakelijke groei gaande te houden,’ weet Nicky Broos als geen ander. ‘Toen SnowWorld bij ons aanklopte met de vraag of het SIS kon kopen, ervoeren we dat dan ook als een eer. Het getuigt van verstand en kracht wanneer je zo’n mogelijkheid serieus onderzoekt. We hebben een afweging gemaakt die gebaseerd is op de groeimogelijkheden voor de toekomst, de positie in de markt en de samenstelling van het bedrijf. Deze optelsom en vele gesprekken hebben ertoe geleid dat we besloten hebben om samen met SnowWorld verder te gaan.’

Meer informatie over SNOWWORLD (voorheen SKIDÔME):

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!