SPIE behaalt niveau drie op de Veiligheidsladder

De divisie Smart City en Energies van SPIE Nederland heeft niveau 3 op de Veiligheidsladder behaald. Dit dankzij een goede samenwerking met TenneT, andere opdrachtnemers van TenneT en het enthousiasme van de medewerkers van SPIE.

SPIE behaalt niveau drie op de Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder is oorspronkelijk door ProRail ontwikkeld om de veiligheidscultuur binnen een organisatie te meten en te verbeteren. TenneT maakt zich sterk voor de adoptie van de Veiligheidsladder in haar branche en haar supply chain. Zij heeft daarbij zelf het goede voorbeeld gegeven door in 2016 een gezamenlijke pilot te starten waarbij TenneT en vier opdrachtnemers de uitdaging zijn aangegaan om zich te certificeren op niveau 3 van de Veiligheidsladder.

Unieke samenwerking

Verbetering van de veiligheidscultuur leidt tot anders denken. Veilig moeten werken verandert in veilig willen werken met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde werkplek. Opdrachtgever en opdrachtnemer hebben beide een grote invloed op de werkomgeving. Daarom is een goede samenwerking tussen deze partijen noodzakelijk. Met elkaar de dialoog aangaan is daarbij belangrijk. SPIE heeft de samenwerking met TenneT als uniek ervaren.

Elkaar aanspreken

SPIE is in 2016 gestart met de brede uitrol van haar Safety Leadership-programma. Daarbij wordt onder andere het elkaar aanspreken op onveilige situaties en werkwijzen sterk gestimuleerd. Deze benadering sluit naadloos aan op de Veiligheidsladder en is dan ook een belangrijke succesfactor geweest.

Op weg naar niveau 4

SPIE gaat nu aan de slag met de verbeterpunten die uit de audit en de zelfevaluatie naar voren zijn gekomen en gaat vol energie werken aan de volgende stap op de Veiligheidsladder. Op weg naar niveau 4!

Over SPIE

SPIE Nederland werkt voor zowel de private als de publieke sector. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van netwerksystemen, energie-installaties, bruggen, sluizen, stuwen, industriële installaties en gebouwinstallaties behoort tot de competenties van SPIE. Met 17 vestigingen in Nederland, waaronder in Breda, Roosendaal, Terneuzen en Arnhem, heeft SPIE Nederland meer dan 1900 medewerkers welke een pro forma omzet genereren van € 321 M.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING ARNHEM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!