SPIE en Dutch Data Center Association slaan handen ineen om datacenter industrie te versterken

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en SPIE slaan de handen ineen om de datacenter markt te versterken en te verduurzamen. Met het partnership beoogt SPIE, o.a. gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van datacenter installaties, om de sector nog efficiënter en duurzamer te laten opereren.

SPIE en Dutch Data Center Association slaan handen ineen om datacenter industrie te versterken

Het partnership sluit naadloos aan op de toenemende aandacht voor de rol van de datacenter industrie in de energietransitie.

Energie efficëntie

Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association: “Waar datacenters in het verleden vooral werden gezien als ‘energieslurpers’, begint nu steeds meer het besef te dagen dat datacenters een rol kunnen spelen in de energietransitie. Want niet alleen draaien datacenters vrijwel volledig op groene energie en zijn de faciliteiten ingericht op energie efficiëntie, de restwarmte die vrijkomt kan worden hergebruikt om huizen en kantoren te verwarmen. De intentie om dit gedachtegoed tot een volgend niveau te brengen zit verweven in het DNA van SPIE. Dat maakt haar een excellente partner om mee samen te werken.”

Groei in de datacenter industrie

Door de toenemende digitalisering van de Nederlandse economie groeit ook de datacenter industrie gestaag door met gemiddeld 15 procent per jaar. De digitale sector zorgt inmiddels voor een bijdrage van 1 miljard aan het BNP en de voorspelling is dat dit bedrag alleen maar zal toenemen de komende jaren.

Oplossingsgerichte aanpak

De toenemende economische impact neemt ook verantwoordelijkheid met zich mee voor de sector, zo zijn beide partijen van mening. “Naast het behalen van succes, draag je ook de risico’s en problemen gezamenlijk”, zegt Tomas de Swaaf, marketing manager bij SPIE. “Openheid, luisteren naar elkaar en vooral het samen durven oppakken van nieuwe technieken en creatieve initiatieven zijn de sleutel. Hoe kunnen we bijvoorbeeld aan de groeiende vraag naar energie voldoen en er tegelijkertijd voor waken dat dit niet ten koste gaat van mens en milieu? Samen met de DDA zullen wij op zoek gaan naar oplossingen voor dit soort vraagstukken, om zo op duurzame wijze de beste technologische oplossingen te leveren aan leden van de DDA én onze klanten.”

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!