SPIE goed vertegenwoordigd tijdens WCM Summer School

  • Maintenance
  • Bron: SPIE

World Class Maintenance (WCM) is een initiatief waar onderzoek en het bedrijfsleven samenkomen om de onderhoudssector een boost te geven met innovaties. Elk jaar wordt er voor young professionals een summer school georganiseerd in het Kasteel in Breda.

SPIE goed vertegenwoordigd tijdens WCM Summer School

Tijdens de WCM Summer school worden theoretische en praktische ervaringen worden. Door middel van lessen van hoogleraren van verschillende universiteiten met maintenance als aandachtsgebied worden de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van onderhoud behandeld. Samen met opgedane ervaring is dit direct toegepast in een parallel lopende bedrijfscasus. Vanuit SPIE hebben Bernd Jansen, Thijs van den Eerenbeemt, Jurgen van den Bos en Astrid van Til deelgenomen aan de lustrumeditie van de WCM Summer School.

Bedrijfscasus door Schiphol Group

Dit jaar heeft de Schiphol Group de bedrijfscasus georganiseerd. Schiphol is net begonnen met de inventarisatie van de mogelijkheden voor de renovatie van de C-pier, ook wel bekend van vluchten van en naar de Schengenlanden. Het doel is om een tijdloze, maar moderne pier te maken die voldoet aan het energielabel A.

Geen core business

Voor Schiphol als asset owner is onderhoud meestal niet het eerste waar aan gedacht wordt, omdat het geen core business is. Het is een uitdaging om middels een marketing benadering onderhoud onder de aandacht te brengen. Dat doen ze onder andere door bij het ontwerpen en bouwen van een project al rekening te houden met de gehele life cycle. Middels een business case en het in kaart brengen van kansen en bedreigingen wordt het belang van onderhoud onderstreept. Aan de deelnemers van de WCM Summer School werd gevraagd mee te denken hoe ze de C-pier slim kunnen renoveren, rekening houdend met de gehele life cycle. Op de laatste dag van de Summer School hebben de deelnemers hun oplossingen gepresenteerd.

SPIE-deelnemers enthousiast

Alle vier de SPIE-deelnemers waren na afloop enthousiast. Thijs: "Wat ik goed vond aan deze week is dat het ons inzichten heeft gegeven voor een integrale systeembenadering van de gehele Asset Life Cycle. Daarnaast heb ik een goed beeld gekregen van de complexiteit rondom onderhoud en wat de verwachtingen zijn in de toekomstige ontwikkelingen." Astrid: "Erg interessant om zo'n open sfeer mee te maken waar kennis en ervaring met elkaar gedeeld wordt en waar theorie en praktijk elkaar tegenkomen. Verder is dit een leuke manier om collega young professionals met dezelfde interesses een netwerk op te bouwen."

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!