SPIE Nederland vliegt klimaatneutraal door klimaatcompensatie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: SPIE Nederland

SPIE heeft een ambitie ten aanzien van verduurzaming en verbeteren van de kwaliteit van onze leefwereld. Om de werkzaamheden uit te voeren zorgt SPIE helaas ook voor overlast, bijvoorbeeld door het reizen per vliegtuig.

SPIE Nederland vliegt klimaatneutraal door klimaatcompensatie

SPIE wil als duurzame onderneming ten dienst staan van een duurzame en verantwoordelijke wereld en is zich bewust van haar handelen en de impact hiervan. Op dit moment is klimaatcompensatie de enige mogelijkheid om vliegreizen te "vergroenen". Met klimaatcompensatie wordt het nadelige effect van vliegreizen geneutraliseerd door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. De CO2 uitstoot van een vlucht wordt door SPIE geneutraliseerd door de CO2 reductie van een duurzaam energieproject. Behalve dat er schone energie wordt opgewekt, leveren deze projecten ook een positieve bijdrage aan de lokale bevolking in ontwikkelingslanden in de vorm van werkgelegenheid, onderwijs en betere leefomstandigheden.

Houtovens

In Afrika koken vrouwen boven open vuur in afgesloten ruimtes wat onder andere zorgt voor longziektes bij vrouwen en kinderen, extreme houtkap en uitputten van de aarde. Bij SPIE hebben we gekozen voor het project Cook Stoves Kenia om een veilige en gezonde bijdrage te leveren aan vrouwen en kinderen, milieu en economische groei. Wist je dat één houtoven in Kenia per jaar de volgende besparing geeft: 2 ton CO2 uitstoot wat gelijk is aan 14 keer naar Parijs vliegen of 1.000 dagen ademhalen, 13 minder gekapte bomen, 56 dollar aan houtkosten, 260 uur hout dragen, 2.630 kilo minder hout dragen en betere gezondheid door het minder inademen van schadelijke rook wat gelijk staat aan 14.600 sigaretten te roken (bron: Climate Neutrale Group).
Voor meer informatie zie deze film.

CO2-standaard

SPIE krijgt de garantie dat aangekochte CO2-credits daadwerkelijk zorgen voor een afname van CO2 in de atmosfeer. Het verifiëren doen we niet zelf maar gebeurt door onafhankelijke, internationaal erkende bureaus. Er wordt uitsluitend gewerkt met de twee beste standaarden voor klimaatcompensatie: de Gold Standard, de strengste standaard, initiatief van een aantal Non-Governmental Organizations waaronder WNF, en de Verified Carbon Standard, de meest gebruikte standaard. SPIE heeft gekozen voor de Gold Standard waarbij ook gekeken wordt naar de maatschappelijke impact van een project.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!