SPIE officieel van start met project Noordzeekanaal

  • Industrie
  • Bron: SPIE

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, en Rijkswaterstaat hebben het startschot gegeven voor het onderhoudsproject Noordzeekanaal.

SPIE officieel van start met project Noordzeekanaal

Foto: Rijkswaterstaat

In een informele setting werd de eerste opgeknapte informatiezuil voor het publiek op de Oranjesluizen onthuld.

'We komen op stoom', grapte SPIE-directeur Jan Arends bij de onthulling van de opgeknapte informatiezuil. Hij verwees daarmee naar het stoomgemaal De Cruquius, waar de aftrap werd gegeven voor project Noordzeekanaal.

Efficiencyvoordelen

De bijeenkomst markeerde vooral ook de start van een nieuw contract voor het onderhoud van de 'natte' infrastructuur in Noord-Holland, dat op 1 februari in werking is getreden. SPIE onderhoudt de komende vijf jaar de sluizen, het Noordzeekanaal en het grootste gemaal van Europa. SPIE verzorgt zowel de civiele techniek als de elektromechanische en industriële automatisering en werkt hiervoor nauw samen met Van Doorn en Dura Vermeer. Tot nu toe werd gewerkt met drie losse onderhoudscontracten voor het natte areaal. Dit prestatiecontract voegt die onderhoudsfuncties samen, hetgeen efficiencyvoordelen oplevert.

Beperken van hinder

Rijkswaterstaat heeft voor SPIE met Van Doorn en Dura Vermeer gekozen omdat deze combinatie sterk en vernieuwend wil inzetten op het beperken van de hinder voor weg- en vaargebruikers en bewoners en bedrijven in Noord-Holland. "In deze regio, komen alle functies samen die water heeft voor alle gebruikers. Het is een uitdaging om alle water- en infrastructuurgebruikers hier goed te bedienen', aldus Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

Periodieke inspecties

Rijkswaterstaat heeft wat dat betreft hoge verwachtingen van de samenwerking met SPIE. De opdrachtgever en de opdrachtnemer willen samen periodiek inspecties uitvoeren en samen bepalen wanneer onderhoud nodig is, in goed overleg met belanghebbenden in de omgeving. 'Ik zie hier de wil om te investeren in korte lijnen, een goede relatie en een soepele samenwerking. Het doet me plezier dat ik de Marktvisie in afspraken en de contacten tussen Rijkswaterstaat en SPIE terugvind', aldus Dronkers.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING TERNEUZEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!