SPIE toont innovatieve internationale kracht op Maintenance NEXT 2015

  • Maintenance
  • Bron: Spie

Van 21 tot en met 23 april vond de Maintenance NEXT plaats; dé place to be voor de onderhoudswereld. SPIE ontbrak er uiteraard niet. Sterker nog; de vernieuwde stand sprong uit het oog en was niet te missen voor de bezoekers.

SPIE toont innovatieve internationale kracht op Maintenance NEXT 2015

Naast een aantal mooie leads heeft SPIE vooral kunnen laten zien welke noviteiten bijdragen in het hogere onderhoudssegment en hoe SPIE internationaal de krachten bundelt.

Collega's Spie

Op dag 1 van de beurs was de stand gevuld met collega’s uit Engeland, Duitsland en Frankrijk. De volle stand trok direct bezoekers aan. De dubbele stand direct bij de hoofdingang was overigens moeilijk te missen. Degenen die nog wat onwennig om zich heen keken, werden hartelijk begroet door onze gastheer; gehuld in SPIE-overall. Door de aanwezigheid van internationale collegae kon SPIE zich als internationale groep presenteren aan zowel nationale als internationale klanten.

Ard van Toledo, Manager Sales and Business Development: “Dit werd zeer gewaardeerd en heeft bij kunnen dragen aan mogelijke concretisering van global contracts; een belangrijk onderdeel van Key Account Management waarbij een klant in meerdere landen door SPIE wordt ondersteund, middels één en hetzelfde contract.” Ook onderling konden de collega’s uit andere SPIE-landen ervaren waar de expertises zich binnen de landen bevinden. “Door het delen van noviteiten en de manier waarop klanten bediend worden, kunnen we ons werk naar een hoger niveau tillen”, zegt Ard.

Nieuwe drone

Vanuit SPIE Nederland werden collega’s en beursbezoekers bijgepraat over de nieuwe drone met 3D camera, waarmee inspecties op hoogte uitgevoerd kunnen worden in de engineeringsfase. Een revolutionaire manier van inspecteren die de veiligheid en efficiëntie absoluut ten goede komen. Het 3D laserscannen werd ook nog eens uitgelicht. “Asset@Your Desk” noemt SPIE het. Met de mogelijkheid om een 3D warmtebeeld te maken, hiermee wordt er geïdentificeerd waar de isolatie in slechte staat is en verbeterd kan worden en waar corrosie onder de isolatie zit.

Hiermee kunnen aanzienlijke energie besparingen worden gerealiseerd en uitval van installaties worden voorkomen. Aangezien veiligheid nog altijd een hot item is in de industriebranche, koos SPIE ervoor om het flensmanagementsysteem nog eens onder de aandacht te brengen. Dit systeem brengt de asset owner in staat om onveilige milieu incidenten te beperken. Verder gaf een grote brandblus waterpomp in de stand bestaande en nieuwe klanten de mogelijk om te zien wat SPIE (KIN) kan bijdragen met sprinklertechnieken en brandbestrijding installaties. Op een andere plaats in de stand werden ze ingelicht over glasvezelonderhoud binnen de industrie.

SPIE Duitsland pakte uit met haar energiebesparingsprogramma. SPIE brengt hierbij in kaart op welke manieren er energie bespaard kan worden in een bestaande installatie. Door SPIE wordt een project gedefinieerd en vervolgens verzorgt SPIE ook de financiering hiervan. De energiebesparende installatie wordt vervolgens minimaal tien jaar onderhouden en geopereerd onder verantwoording van SPIE. Een nieuwe dienstverlening, die het huidige dienstenpakket van engineering, bouw en onderhoud compleet maakt. “In Duitsland is dit een groot succes, en de eerste reacties in Nederland zijn ook heel positief. We hebben zelfs al een aantal van zulke cases opgezet bij bestaande klanten”, zegt Ard van Toledo.

Kortom, SPIE heeft zich uitstekend geprofileerd tijdens de Maintenance NEXT 2015. Bezoekers hebben SPIE kunnen zien als innovatieve, internationale speler. De beurs heeft onderling gezorgd voor een samenhorigheidsgevoel, dat bij zal dragen aan de gezamenlijke ontwikkeling van SPIE.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!