Spierings Smart Logistics maakt wereld een beetje mooier

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Spierings Smart Logistics

Oog hebben voor de wereld om je heen en daar, waar het kan, je steentje aan bijdragen. “De wereld een beetje mooier maken” betekent bij Spierings Smart Logistics meer dan louter duurzaam ondernemen. Hun maatschappelijke betrokkenheid zie je op veel gebieden terug.

Spierings Smart Logistics maakt wereld een beetje mooier

Foto: 4HAVO leerlingen spelen logistiek spel tijdens excursie bij Spierings

Dichtbij huis, waar het bedrijf diverse lokale initiatieven in ’s Hertogenbosch ondersteunt of excursies organiseert voor middelbare scholieren. Maar ook ver weg, op het Afrikaanse continent, waar in Tanzania huisvrouwen worden geholpen een eigen business op te zetten.

Taptoe ‘s Hertogenbosch

Spierings is al jaren sponsor van de Taptoe, het tweejaarlijkse muzikale spektakel in ‘s Hertogenbosch. “Ik vind het fantastisch om de bevlogenheid en de passie te zien van al die vrijwilligers die dit organiseren”, vertelt Spierings directeur Frank Bruurs. “Alleen al het regelen van de gehele logistiek rondom zo’n evenement is een enorme uitdaging. Daar heb ik echt bewondering voor.” Het sponseren gaat verder dan een financiële bijdrage. In het verleden stelde Spierings gratis ruimte op hun terrein beschikbaar, zodat de organiserende drumfanfare Amantius daar kon oefenen. Bruurs zit ook in het Taptoe comité van aanbeveling. Hun doel is o.a. om meer bekendheid te geven aan dit unieke muzikale spektakel. Ter ondersteuning hiervan stelt Spierings haar middelen zoals communicatie expertise ter beschikking. “Wij hopen op 22 juni 2019 veel klanten, relaties en medewerkers te kunnen trakteren op een geweldige show in onze mooie stad!”

Scholieren excursies

Spierings Smart Logistics opende al diverse malen de deuren voor een bedrijfsbezoek van een groep middelbare scholieren. “Het is goed om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het echte werkveld. Als jij een reëel beeld hebt van wat het betekent om bijvoorbeeld in de logistiek te werken, kan dat je helpen om de juiste studierichting te kiezen. Ik vind het belangrijk dat wij hen als bedrijf die kans geven.” In mei van dit jaar organiseerde Spierings een logistieke bedrijvenronde op het Smart Hub Terrein, waar 4HAVOleerlingen op één ochtend een kijkje in de keuken kregen bij 4 verschillende bedrijven en middels een spel mee konden denken over logistieke processen.

Container als Afrikaans verkooppunt

Al ruim 5 jaar is Frank Bruurs bezig met het opzetten van een B-2-B handelsbrug tussen Oost-Afrika en West-Europa. Vanuit de gedachte ‘wij hebben hier zoveel en daar is zoveel nodig’ richtte hij enkele jaren geleden Tradex Coorporation op. “Het gaat hier niet om het overmaken van een som geld naar een ontwikkelingsland, maar over kennisoverdracht, support en samenwerking in een kleinschalig B-2-B model”, vertelt Frank enthousiast. Zo financierde hij een container (een zogenaamd TracoPoint) die dient als ‘winkeltje’, van waaruit 4 vrouwen hun kleinschalige handel in zeep kunnen voeren.

“Zij hebben niet de financiële middelen om winkelruimte te huren. En een straatventplek is vaak onhygiënisch en rommelig. Deze container staat op een drukke plek in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam en trekt de aandacht van de tienduizenden mensen die daar dagelijks voorbij komen. Zonnepaneeltjes zorgen voor stroom. De vrouwen verkopen er hun eigen producten, maar we hebben ook een West-Europese lijn van persoonlijke verzorging voor baby’s en moeders toegevoegd. Zo kunnen we omzet creëren voor beide productgroepen.”

Tradex Coorporation staat nu nog in de kinderschoenen, maar als Frank Bruurs zijn plannen kan verwezenlijken, dan kunnen dat zomaar zevenmijlslaarzen worden.

Meer informatie over SPIERINGS SMART LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!