SPS maakt nieuwe technologieën mogelijk voor grote én kleine ondernemers

  • Technologie

In ieder apparaat zit een besturingssysteem. Denk aan de oven van de bakkerij in de supermarkt, een openbare laadpaal voor elektrische auto's, of een filterpakket op het dak van een graafmachine. Het zijn niet de meest gebruikelijke apparaten waaraan je zou denken, maar dat geeft meteen een goed beeld van de diversiteit waarmee Small Processor Systems BV (SPS) uit Nederweert zich bezig houdt.

SPS maakt nieuwe technologieën mogelijk voor grote én kleine ondernemers

Zij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van elektronische besturingssystemen. Daarbij is de besturing van het apparaat natuurlijk het belangrijkste. Maar door de komst van nieuwe technologieën om te communiceren met apparaten is er veel meer mogelijk. Data verzamelen uit zo’n systeem speelt hierin een belangrijke rol voor de klant.

Monitoren en sturen op afstand

De motor van een oven in een bakkerij is onderhevig aan slijtage. Het is dan handig als de supermarkt op afstand kan zien of de motor nog goed loopt en of er onderhoud nodig is. “Klanten willen steeds meer kennis uit zo’n apparaat krijgen. Ze willen op afstand monitoren en preventief kunnen sturen, zodat er geen uitval of productieverlies is. Ze willen een perfecte controle en besturing in eigen hand”, vertelt directeur Mark Rovers.

Datastroom naar backoffice

“Zo hebben we ook de elektronica gemaakt voor laadstations voor elektrische auto’s.” Zodra een gebruiker zich aanmeldt bij een laadpaal, start de datastroom: wie is deze gebruiker, is hij kredietwaardig, staat er spanning op het laadstation, is de temperatuur niet te hoog, is de functionaliteit nog goed, gaat de spanning eraf zodra de gebruiker zich heeft afgemeld, etc. Er worden heel veel gegevens doorgestuurd naar de backoffice van de klant. Rovers: “Wij hebben niet alleen de elektronica voor het laadstation ontwikkeld, maar ook de wireless communicatie module die erin zit om te communiceren met de backoffice.”

Aantrekkelijk voor kleine productiehoeveelheden

Veel bedrijven weten niet hoe ze deze elektronische besturingssystemen geïntegreerd krijgen in hun eindproduct. De embedded engineers voor hardware en software en de elektrotechnische monteurs van SPS begeleiden van idee tot en met productie en denken mee zodat het voor de klant financieel interessant wordt om de nieuwe technologie toe te passen. De productie gebeurt volledig in eigen huis. Dit maakt het ook voor kleine ondernemers met kleine productiehoeveelheden mogelijk om nieuwe technologieën toe te passen.

Besturingssysteem integreren?

SPS is actief in diverse sectoren, zoals de machinebouw, automotive, food, agrarisch, chemische industrie, luchtbehandeling, gezondheidszorg en duurzame energie. Zou u graag een besturingssysteem willen integreren in uw apparaten? Informeer naar de mogelijkheden.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over SPS SMALL PROCESSOR SYSTEMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!