START MOVING interesseert jong én oud in de logistiek

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: ROC Rivor

De logistiek is volop in ontwikkeling. Vele technische snufjes worden ingezet om pakketjes van A naar B te brengen. Toch is er een schreeuwend tekort aan logistieke toppers.

START MOVING interesseert jong én oud in de logistiek

Foto: Bea Schouten, Henny van Kooten en Ton van Maanen openen het logistieke event door er letterlijk en figuur een klap op te geven

Om te laten hoe leuk logistiek is, werd zaterdag 2 juni door Logistieke Hotspot Rivierenland, waar onderwijsinstelling ROC Rivor deel van uitmaakt, hét logistiekevent START MOVING georganiseerd. Honderden bezoekers kwamen langs om te zien wat het vakgebied allemaal te bieden heeft.

START MOVING

Op het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen liet ROC Rivor samen met vele bedrijven zien hoe mooi het vak van logistiek is. Bezoekers ervaarden met een virtual-reality bril hoe het is om te werken in de logistiek. Vrachtwagenchauffeurs namen bezoekers mee voor een ritje in hun truck. Geïnteresseerden kregen informatie over scholing en banen in de logistiek. En het publiek werd uitgedaagd tijdens de vele activiteiten en maakte daarmee kans op prijzen.

Gelderland dé provincie van de logistiek

Gedeputeerde Bea Schouten, Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel en wethouder Ton van Maanen van de gemeente Geldermalsen openden samen het event. Bea Schouten is trots op de logistiek in de regio: “Logistiek is een van de grootste werkgevers in de provincie. De fruitsector is hiervoor deels verantwoordelijk. En Gelderland ligt op de Europese Noord-Zuid corridor Rotterdam-Genua. We zijn bovendien met de Waal, de A15 en de Betuweroute via water, weg en spoor verbonden met de zeehaven in Rotterdam en het Europese achterland. Dat maakt Gelderland echt tot ‘dé provincie van de logistiek’.”

Veel logistiek vacatures

Logistiek is dus een groeiende sector, maar ook één die kampt met veel (dreigende) vacatures: tot 2030 zijn er 6.000 extra medewerkers nodig boven op de personeelsleden die er nu al werkzaam zijn. Om mensen te interesseren werd er op 2 juni niet alleen in Geldermalsen, maar ook in Duiven en Nijmegen een logistiekevent georganiseerd.

Jeugd nodig voor logistieke toekomst

START MOVING is georganiseerd door de Logistieke Hotspot Rivierenland en vele bedrijven en logistiekopleiders uit de regio. “De bedoeling is dat het een jaarlijks evenement wordt”, vertelt directeur Logistieke Hotspot Rivierenland Frank Engelbart. Daarnaast wordt in het najaar een logistiekevent georganiseerd voor scholieren. Zij zijn immers nodig om de logistieke toekomst waar te maken!

Meer informatie over ROC Rivor:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!