Stichting Internet Domeinregistratie Nederland opent juridisch Loket

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: SIDN

Sinds 26 februari biedt Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) samen met de Vereniging van Registrars (VvR) een juridisch loket aan voor de bij VvR aangesloten registrars.

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland opent juridisch Loket

De ruim 1350 .nl-registrars krijgen hier snel en kosteloos antwoord op hun vragen over privacy, algemene voorwaarden en andere juridische vragen op het gebied van ICT en recht. Adviesbureau ICTRecht faciliteert het onafhankelijke loket.

Kosteloos voor registrars

Registrars van .nl-domeinnamen komen regelmatig juridische vragen tegen, bijvoorbeeld over de juiste formulering van artikelen in overeenkomsten, over hoe om te gaan met notice-and-takedownverzoeken en over .nl-domeinnamen en de daaraan gekoppelde hostingdiensten. De kosten voor juridisch advies kunnen stevig oplopen. Vandaar dat de VvR en SIDN het onafhankelijke en voor de registrars kosteloze juridisch loket hebben opgezet om registrars hierbij te helpen. Een volledig overzicht van de diensten en mogelijkheden van het juridisch loket vinden registrars op het besloten gedeelte van de website van de Vereniging van Registrars.

Voor leden van de Vereniging van Registrars

Het juridisch loket is opgericht om de bij VvR aangesloten registrars juridisch te ondersteunen. Hiermee dragen de VvR en wij samen bij aan een krachtige domeinbranche, waarbinnen leden worden uitgedaagd en gestimuleerd om tot innovatieve oplossingen te komen. De .nl-registrars kunnen hun juridische vragen gemakkelijk en rechtstreeks aan ICTRecht stellen via een formulier op de VvR-portalAdviesbureau ICTRecht opereert sinds 2004 op innovatieve wijze in de branche en is al jaren juridisch partner van zowel SIDN als de VvR.

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!