Stroom getijdencentrale Tocardo naar DELTA-klanten

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Delta

DELTA neemt de komende jaren alle groene stroom af die door de Tocardo-getijdencentrale in de Oosterscheldekering wordt opgewekt. De getijdencentrale, die met vijf turbines elektriciteit opwekt uit de getijdenstromen eb en vloed, produceert stroom voor zo’n 1.000 huishoudens.

Stroom getijdencentrale Tocardo naar DELTA-klanten

De stroom van de getijdencentrale wordt toegevoegd aan de 100% groene stroom die DELTA aan zijn klanten levert.

Échte Zeeuwse groene energieleverancier

DELTA en Tocardo zijn een samenwerking overeengekomen voor meerdere jaren. Met de afname van de getijdenstroom zorgt de energieleverancier ervoor dat de stroom in Zeeland blijft en bij zijn Zeeuwse klanten terecht komt. Roel Meijerink, directeur Energie van DELTA, hecht groot belang aan de stroom uit de getijdencentrale: “Getijdenstroom heeft een enorme potentie. Het heeft namelijk een hele hoge voorspelbaarheid. Het is daarom een uitermate betrouwbare en continue bron van energie en een logische, natuurlijke aanvulling op energie uit wind en zon. Het past uitstekend bij de uitstraling van DELTA als écht Zeeuwse groene energieleverancier. Wij zijn blij met deze overeenkomst én met de zekerheid die dit biedt aan de pionier op het gebied van getijdenstroom, Tocardo. Hun drive om getijdenenergie groot te maken is opmerkelijk en lovenswaardig.”

Geloven in getijdenenergie

Hans van Breugel, CEO Tocardo: “De stroom die we in Zeeland opwekken met onze getijdencentrale blijft in Zeeland. We zijn trots op de samenwerking met DELTA. Doordat DELTA alle groencertificaten van de groene stroom die we opwekken afneemt, ondersteunt DELTA actief onze groeiambitie op het gebied van getijdenstroom. Ook zij geloven in getijdenenergie als onuitputtelijke bron van groene elektriciteit en dragen dat als een echte ambassadeur uit. Dat sterkt ons in onze toekomstplannen. Die toekomstplannen omvatten onder meer uitbreiding van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.”

Meer informatie over DELTA :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?