Student Helicon strijdt mee in MBO ambassadeursverkiezing 2017

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Helicon Opleidingen

Ieder jaar strijden mbo’ers uit heel Nederland om de titel Landelijke Mbo Ambassadeur. De verkiezing wordt georganiseerd door Dit is mbo. Joris van Gils, dé Kanjer van Helicon Opleidingen, doet ook mee.

Student Helicon strijdt mee in MBO ambassadeursverkiezing 2017

Foto: Joris van Gils

Iedereen kan tot 8 november een stem geven aan Joris. Op 23 november wordt tijdens het Ambassadeursgala van de ‘Dag van het mbo’ de winnaar bekend gemaakt.

Joris strijdt mee namens Helicon Opleidingen

Helicon Opleidingen kiest ieder jaar de Kanjer van Helicon. Joris van Gils, student Voeding en kwaliteit, kwam unaniem als winnaar uit de bus. Docenten zien in Joris een leerling die erg leergierig en positief-kritisch is. Met de opleiding Voeding en kwaliteit leer je in het laboratorium allerlei onderzoeken en kwaliteitscontroles doen. Typisch Joris om niet alleen te doen wat gevraagd wordt, maar ook hard op af te vragen en te onderzoeken of bepaalde methodes wel de beste zijn.

Joris opent deuren voor andere mbo’ers

Een ambassadeur is een mbo-student die naast zijn studie een bijzondere prestatie heeft geleverd, aldus Dit is mbo. Ook daarom verdient Joris de ambassadeurstitel. Hij presteert het om zelf nieuwe stageplaatsen te regelen bij mooie bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven waar docenten zelf niet eerder een stageplek hebben kunnen vrijmaken. En daar wil hij hard voor werken: “Ik heb twee stages tegelijk gelopen, waarbij ik twee dagen per week naar Den Bosch moest reizen en drie dagen per week naar Roosendaal, wat een hele reis is iedere dag. Toch heb ik dat gedaan, omdat ik heel graag alle kanten van de voedingswereld wilde zien.” Joris: “En als je tijdens zo’n stage goed je best doet, maak je het pad vrij voor studenten na je, om ook bij zo’n mooi bedrijf binnen te komen.”

Trots op het mbo en trots op zijn vak

Inmiddels heeft Joris zijn diploma gehaald bij Helicon MBO Den Bosch. Vol passie praat Joris over zijn werk in de voedingsmiddelenindustrie. Hij vindt het geweldig om met zijn werk een steentje bij te dragen aan geluksmomentjes van consumenten: “Als je op een dag 100.000 producten maakt, moeten ze alle 100.000 goed zijn, zodat de mensen die het kopen tevreden zijn. Daarnaast ben je ook indirect bezig met de gezondheid en veiligheid van soms wel miljoenen mensen.” Ook ziet Joris een belangrijke rol weggelegd voor mbo’ers. “Mbo’ers hebben verschrikkelijk veel kennis van de werkvloer. Wij zijn diegene die praktische kennis kunnen vertalen voor mensen op hogere functies. Zo komt iedere mbo’er tot zijn recht.”

Meer informatie over Helicon MBO Den Bosch:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!