Studenten Aventus aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Aventus

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2017, zijn 600 eerstejaars mbo-studenten van Aventus met verschillende duurzaamheidsvraagstukken aan de slag gegaan. Het zijn studenten van de technische en automotive opleidingen.

Studenten Aventus aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken

Drie verhalen waren hierbij hun inspiratiebron. Daarbij werden ze aangesproken op hun eigen gedrag. Wat is jouw duurzame idee? Wat doe jij aan duurzaamheid? Ben jij goed bezig om de wereld een beetje schoner te maken? De Dag van de Duurzaamheid laat zien dat deze jongeren in hun toekomstige werk en dagelijks leven met drastische veranderingen te maken gaan krijgen op gebied van vervoer, wonen en arbeid. Nu is het voor velen nog ver van mijn bed ‘Duurzaamheid …. saai!’ maar tijdens hun opleiding en stage zullen ze de komende jaren steeds meer leren dat duurzaamheid het nieuwe verdienmodel wordt voor BV Nederland.

Alternatieve brandstof voor vrachtwagens

Studenten van TU Eindhoven lieten de eerstejaars zien hoe zij met een multidisciplinair studententeam een alternatieve brandstof voor vrachtwagens en bussen aan het ontwikkelen zijn. In plaats van diesel rijdt het voertuig op Hydrozine (mierenzuur). De studenten vertelden dat ze al heel ver zijn in hun ontwikkelproces en dat ‘s werelds eerste bus op Hydrozine waarschijnlijk eind dit jaar uit hun werkplaats komt rijden.

Pim Duterloo, zelf ook student bij Aventus, nodigde de aanwezigen uit om stage te komen lopen bij zijn eigen duurzame onderneming. Als winnaar van de Clean Tech Battle 2017 heeft hij zijn duurzame idee concreet gemaakt in een start-up bedrijfje. Hij helpt grote ondernemingen hun productieproces op basis van perslucht te verduurzamen.

Dag van de Duurzaamheid in Apeldoorn

Het programma op Aventus is onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid te Apeldoorn. Op verschillende plekken in de stad staan duurzame producten, organisaties en instellingen in de spotlights. Zij laten zien dat een duurzame lifestyle helemaal niet zo moeilijk is.

Meer informatie over Aventus Apeldoorn:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!