Studenten Graafschap College aan de slag met zorginstrument Crdl

  • Farma & Zorg
  • Bron: Graafschap College

Het Graafschap College heeft op 29 maart jl. als eerste mbo-onderwijsinstelling in Nederland de Crdl (Cradle) in ontvangst genomen. Met de Crdl kunnen onze studenten werken aan mooie en waardevolle contactmomenten met hun cliënten.

Studenten Graafschap College aan de slag met zorginstrument Crdl

De Crdl is een interactief zorginstrument dat aanraking vertaalt naar geluid. Het maakt nieuw contact mogelijk voor en met mensen die moeite hebben met communicatie.

Belevingsgerichte zorg

De sector Zorg, Welzijn & Sport heeft de Crdl aangeschaft omdat het goed aansluit bij het onderwijs in belevingsgerichte zorg voor de studenten. Het Graafschap College leert studenten om op een andere manier verbinding en contact te maken met cliënten die bijvoorbeeld door dementie of een verstandelijke beperking moeite hebben met het maken van contact. In de lessen en in de wijkleercentra kunnen studenten de Crdl zelf meenemen en inzetten. De Crdl is een bijzonder voorbeeld van de ontwikkeling op het gebied van zorg en technologie waar de mens centraal staat.

Waardevolle contactmomenten

De Crdl is een relatief nieuw instrument dat op een mooie en wonderbaarlijke wijze helpt om contact te maken met mensen met dementie, autisme of een verstandelijke beperking. Dit gebeurt als je elkaar en het instrument aanraakt. De Crdl brengt 25 verschillende gelui-den ten gehore. Het zijn herkenbare geluiden (geluiden uit o.a. de natuur, de stad, het huis-houden en van muziekinstrumenten) die veranderen als je elkaar op verschillende manieren aanraakt. De Crdl kan zowel 1-op-1 als in een groep worden gebruikt. Mensen kunnen de kring uitbreiden als schakels in een ketting.

Meer informatie over Graafschap College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!