Studententeam Avans Den Bosch wint automatiseringswedstrijd

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Actemium

Het thema was ‘Let’s get moving’. En dat was precies waar de Actemium Automation Award op 12 oktober 2017 om draaide.

Studententeam Avans Den Bosch wint automatiseringswedstrijd

De ingrediënten? Gedreven studenten, innovatieve challenge partners en juryleden die vanuit jarenlange praktijkervaring weten hoe je automatiseringsprojecten aanvliegt. Team YEAH (Young Enthusiastic Automationeers) van Avans Den Bosch was het meest succesvol in haar aanpak van de opdrachten en sleepte de eerste prijs in de wacht.

Teams Otje & The Guys van Hogeschool Utrecht en The Femmies van Fontys Eindhoven bekroonden hun deelname met respectievelijk een tweede en derde plek. Het was de tiende keer dat Actemium de automatiseringswedstrijd in haar Edulab in Veghel organiseerde. Afzwaaiend juryvoorzitter Willem van der Bijl plaatste het event in historisch perspectief én blikte kort vooruit op de toekomst van het vakgebied en het event.

De uitdagingen van industrie 4.0

Net als Peter van den Berg, docent en begeleider van het winnende team, en jurylid Jos Wubben was Willem van der Bijl er vanaf de eerste editie van de Actemium Automation Award bij. Van der Bijl: ‘De industrie ontwikkelde zich sinds de eerste industriële revolutie van mechanisatie en elektrificatie naar digitalisering en digitale integratie. De huidige generatie studenten staat midden in de vierde industriële revolutie. In industrie 4.0 draait het steeds meer om big data en de uitwisseling en integratie daarvan. Met kennis en hulpmiddelen als bijvoorbeeld smart glasses en drones moeten deze studenten straks de vertaalslag gaan maken van data naar waardevolle informatie.’ Volgens Van der Bijl heeft dat ook gevolgen voor de Actemium Automation Award: ‘De challenges zouden in de toekomst nog meer moeten aansluiten op de smart kant van apparatuur. En bovendien moeten appelleren aan de creativiteit die daarbij nodig is.

‘Werk projectmatig en beheer je tijd’

Ook voor de studenten had Van der Bijl nog een juryadvies. ‘We zagen dit jaar weer heel betrokken, maar soms ook erg nerveuze strijders. Ze gingen er vaak vol in, maar dat was soms ook hun valkuil. Natuurlijk heb je kennis nodig om een opdracht goed te volbrengen. Maar goed lezen, samenwerking, een projectmatige aanpak en time management zijn minstens zo belangrijk.’

Over Edulab

Scholen en bedrijven hebben elkaar nodig en dat leidt zo nu en dan tot mooie initiatieven, zoals het Edulab. In dit praktijklokaal op een van haar Veghelse locaties stelt Actemium technische faciliteiten beschikbaar om kennis uit te wisselen en jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de techniek. Scholieren en studenten krijgen hier de kans te werken met diverse industriële installaties en systemen. Het Edulab is een prachtig voorbeeld van een initiatief dat door inspanningen van Actemium en enthousiaste medewerking van opdrachtgevers, leveranciers en partnerbedrijven succesvol is.

Over Actemium

Het netwerk van Actemium – het merk van VINCI Energies voor de industrie - telt wereldwijd 20.000 specialisten en 300 business units in 40 landen. In Nederland bewegen 850 ondernemende professionals vanuit 23 business units de industrie. Bij opdrachtgevers in de markten olie & gas, voeding, brouwerijen & dranken, feed, chemie en farmacie, groothandel & distributie en manufacturing.

Meer informatie over ACTEMIUM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!