Succesvol met Design for Manufacturing: de Smart Rollator LEA

  • Industrie

Appkuns ontwikkelt zich in rap tempo, mede omdat het bedrijf onderdelen voor medische apparaten maakt die wereldwijd voor het eerst op de markt komen. Het bedrijf realiseert dit door Design for Manufacturing, ofwel de maakbaarheid van een product, centraal te stellen.

Succesvol met Design for Manufacturing: de Smart Rollator LEA

Dat proces valt of staat met een goede samenwerking met de klant. Hoe komt Appkuns snel tot resultaten die voldoen aan de wensen van de klant?

Smart rollator LEA

Onlangs heeft de lancering plaatsgevonden van een nieuwe medische primeur: Appkuns produceert de kunststof onderdelen voor de eerste smart rollator in Nederland, in opdracht van Robot Care Systems. De rollator is voorzien van tal van handige snufjes, zoals sensoren die een botsing voorkomen met omliggende obstakels en een correctiesysteem voor recht lopen. Ook komt de rollator naar je toe om je bijvoorbeeld uit bed te helpen opstaan met haar staop steunen. Met deze rollator kunnen senioren en minder mobiele mensen langer thuis blijven wonen of na een ongeluk revalideren. Het interactieve scherm op de rollator is voorzien van verschillende soorten trainingsprogramma’s om fit te blijven of weer te worden en bevat zelfs een database met muziek en danspassen, zodat je met de rollator een dansje kunt wagen.

Appkuns levert kunststof

De smart rollator heet LEA, wat staat voor Lean Empowering Assistant. ‘De ontwikkeling van dit product heeft ruim twee jaar geduurd’, vertelt Corné van Baal, algemeen directeur van Appkuns. ‘Wij zijn er als partner bij betrokken om de kunststof onderdelen te maken en te zorgen dat het de gewenste uitstraling kreeg als product. ’Het bedrijf produceert maar liefst zestig onderdelen voor de rollator. De eerste demomodellen zijn door allerlei instanties succesvol getest en Robot Care Systems heeft de LEA onlangs op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Meer informatie over APPKUNS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!