Succesvolle 6e editie RegioinBedrijf Connect in Geertruidenberg

  • Zakelijke dienstverlening

RegioinBedrijf blikt terug op een zeer geslaagde netwerkbijeenkomst op 22 maart 2018 bij Fort St. Gertrudis in het Brabantse Geertruidenberg. Onderwijs, Overheid en Ondernemers kwamen op deze betoverende locatie bijeen om kennis op te doen, in gesprek te treden en connecties te leggen.

Succesvolle 6e editie RegioinBedrijf Connect in Geertruidenberg

Kennisdeling

De genodigden van RegioinBedrijf Connect kwamen rond 15.00 uur aan bij de imposante locatie waar zij welkom werden geheten door RegioinBedrijf, met een bijzonder welkom voor de Gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant Bert Pauli en burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Geertruidenberg.

Gedeputeerde Bert Pauli sprak over de Datarevolutie; hoe de provincie Noord-Brabant helpt en stimuleert gebruik te maken van de mogelijkheden die digitalisering en Big Data bieden. Waarna hij het woord gaf aan hoogleraar Arjan van den Born van de Jheronimus Academy of Data Science, die een inspirerende sessie gaf over het gebruik van Big Data in de breedte en ontwikkelingen die er nu zijn.

Esther Schuurmans van Q4All en Jeroen Blok van HELDER. Ontwikkeling namen het publiek vervolgens in een interactieve sessie mee in de wereld van Verandermanagement.

Arjan van den Born

Interactie: thematafels en masterclass

Na een korte pauze namen de genodigden plaats aan een specifieke thematafel of masterclass. Vergezeld door een tekstschrijver van RegioinBedrijf, leidde iedere tafelvoorzitter de gesprekken in goede banen. Het uiteenlopende deelnemersveld van RegioinBedrijf Connect trad met elkaar in gesprek over de volgende vraagstukken:

Arbeidsmarkt

met Adrienne Ogier  - van WerkgeversServicepunt West-Brabant

Binden, boeien en behouden van medewerkers. Wat kun je als organisatie doen en welke samenwerkingen/ co-creaties zijn nodig om tekorten te ondervangen?

Big Data

met Arjan van den Born – van JADS

Hoe zorgen we ervoor dat het MKB in Nederland meedoet aan de datarevolutie en wat betekent big data nu voor het MKB?

Bouw

met Marcel Fiala- van Croonwolter&dros

Innovatief bouwen door de energietransitie. Wat heeft dit voor invloed op de bedrijfsvoering?

Circulaire Economie

met Fons Claessen – van Fontys Hogescholen

Welke mindshift is nodig binnen en buiten mijn organisatie om de transitie naar een circulaire bedrijfsvoering mogelijk te maken en is deze positief te beïnvloeden?

Logistiek

met Leo Kemps – van Logistics Community Brabant

Digitalisering, een kans of bedreiging? Welk ontwikkelperspectief moeten we initiëren?

Onderwijs en Bedrijfsleven

met Robin Peereboom -  van Avans Hogeschool

Beroepen evolueren door o.a. digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie. Hoe kunnen onderwijs en ondernemers samen op trekken om de juiste bedrijfsvernieuwing in het werkveld te realiseren?

Masterclass

met Rafael Fructuoso van der Veen en Siebe Brouwe – van Avans+

Tijdens de interactieve Masterclass werd stilgestaan bij de aankomende privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR). Want wat is nu echt belangrijk? Deelnemers kregen in deze Masterclass handvatten aangereikt die direct toepasbaar zijn in organisaties.

 

Interactie

Connectie: netwerken en walking dinner

Het laatste onderdeel van RegioinBedrijf Connect stond in het teken van netwerken. Terwijl het aanwezige publiek enthousiast met elkaar in gesprek trad en visitekaartjes uitwisselde, werd het walking dinner uitstekend verzorgd door het personeel van de Arjan van Dijk Groep

RegioinBedrijf: verwachtingen opnieuw overtroffen

RegioinBedrijf kijkt tevreden terug op de zesde editie van RegioinBedrijf Connect. Alle facetten voor een geslaagde netwerkbijeenkomst waren aanwezig: inspirerende sprekers over boeiende thema’s, uiteenlopende thematafels over relevante vraagstukken, een actuele en interactieve masterclass en lachende gezichten tijdens het netwerkgedeelte.

De organisatie bedankt alle aanwezigen dan ook voor hun komst en bijdrage aan deze bijzondere dag!

Over RegioinBedrijf Connect

RegioinBedrijf Connect is onderdeel van het regionale promotieprogramma RegioinBedrijf. Het programma bestaat uit 3 elementen: netwerkbijeenkomsten, RegioinBedrijf.nl en regionale naslagwerken. Persoonlijk contact wordt met elke relatie uit het netwerk van Regioinbedrijf onderhouden voor een optimale promotie per deelnemer. Uiteindelijk komen kennis, informatie, contacten en ontwikkelingen fysiek samen tijdens RegioinBedrijf Connect.

Online worden de dagelijkse ontwikkelingen in de regio gevolgd en wordt kennis gedeeld en in een tweejaarlijks naslagwerk worden de regionale topsectoren, onderwijsinstellingen, instanties en gemeenten uitgelicht. 

Meer informatie over REGIOINBEDRIJF:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!