Succesvolle eerste activiteit Young SPIE

  • Industrie
  • Bron: SPIE

Op donderdag 1 oktober was het dan zover: de allereerste activiteit van Young SPIE. Het thema van de dag was "Rotterdam, Fit for the future - de rol van SPIE" en vond plaats in het havengebied van Rotterdam.

Succesvolle eerste activiteit Young SPIE

"Met het thema wilden we verdieping geven omtrent allerlei vernieuwende concepten in de stedelijke en industriële omgeving van een stad als Rotterdam. Denk hierbij aan onderwerpen als Smart Industry en Internet of Things, maar bijvoorbeeld ook technologische innovaties en veiligheid lieten we aan bod komen", aldus Bernd Jansen, organisator Young SPIE.

Presentaties

Omstreeks 15.00u werden alle deelnemers en sprekers ontvangen op de RDM kade bij iTanks. Na een korte introductie van Young SPIE, een toelichting op het thema van de dag en uitleg over het programma door Bernd Jansen en Jolien Driesen (organisatoren Young SPIE), begon de middag met een presentatie van Cor van der Linde. Als oprichter van iTanks en oud Maintenance Manager van het Jaar vertelde hij over verschillende innovaties die hij begeleidt. Samen met bedrijven en kennisinstituten werkt iTanks bijvoorbeeld aan diverse innovatieve oplossingen voor verschillende industriële bedrijven actief in het havengebied.

Vervolgens sprak Ard van Toledo over de werkzaamheden omtrent veiligheid bij tankopslagbedrijf Odfjell waar SPIE de afgelopen jaren aan heeft gewerkt. De laatste presentatie, alvorens de groep aan boord ging, kwam van Rob en Marcel van Green Power Nano. Zij vertelden over nano-technologie en de vele mogelijkheden die dit nieuwe materiaal biedt. Denk aan het beschermen van bijna alle materiaalsoorten. Niet onterecht waren veel van de deelnemers hier erg enthousiast over en zagen zij hier veel potentie in.

SPIE-ICS

Toen de hele groep inmiddels was ingescheept en een plaatsje had bemachtigd in het zonnetje op het dek van de boot, werd de route richting De Rotterdam en de Erasmusbrug ingezet. Onderweg vertelde Anthonie van Egmond over innovaties bij de divisie ICS en welke werkzaamheden SPIE-ICS heeft gedaan bij De Rotterdam, ook wel 'de verticale stad' genoemd. SPIE-ICS heeft namelijk, in het kader van slimme gebouwen hier het grootste DAS netwerk van Nederland aangelegd. Daarna keerde de boot, ging de route richting de Botlek en werd er onder het genot van een drankje flink genetwerkt. Eenmaal aangekomen bij de Botlekbrug, vertelde Jaap Bongers (projectmanager) trots over dit Multi-T project. Meerdere disciplines van SPIE hebben met succes aan dit grote project samengewerkt en alle trots en enthousiasme van Jaap is dan ook zeker op z'n plaats.

Diner

Na het nemen van wat mooie foto's van de Botlekbrug begon het een beetje af te koelen en nam de groep plaats in het restaurant op de boot waar een heerlijk stamppotbuffet klaarstond. Rond half 8 kwam de boot weer aan bij de RDM kade. Aart Heuveling, Project Engineer bij SPIE Numac, vertelt: "De informele sfeer en de samenkomst van deze jonge medewerkers heb ik als zeer prettig ervaren. Ik vond het erg nuttig om collega's uit alle lagen van de organisatie te ontmoeten." Astrid van Til, Technisch Management Trainee, geeft aan: "Goede sprekers, interessante onderwerpen en een goede mix van mensen. Ik ben helemaal fan van Young SPIE!".

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING TERNEUZEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!